bezár
 

art&design

2018. 01. 16.
Aspektusok - kortárs magyar grafikai és kisplasztikai kiállítás nyílik Rómában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar kultúra napja alkalmából, 2018. január 19-én a Római Magyar Akadémia Galériájában Aspektusok (Aspetti) címmel kortárs magyar grafikai és kisplasztikai kiállítás nyílik. A tárlatot Simonffy Márta, a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének elnöke nyitja meg.

A 2018. február 18-ig megtekinthető kiállítás 22 magyar kortárs művész közel 80 művét tárja a római közönség elé. A Magyar Képző- és Iparművészeti Szövetség grafikai válogatása a teljesség igénye nélkül, de alapvetően a műfaj magyarországi nagymestereire koncentrál, mint Almásy Aladár, Ágotha Margit (1938-2015), Eszik Alajos, Gross Arnold (1929-2015), Gyulai Líviusz, Kovács Tamás (1942-1999), Kőnig Frigyes, Orosz István, Rékassy Csaba (1937-1998), Sárkány Győző, Somorjai Kiss Tibor, Sulyok Gabriella. A fiatalabb generációt Takáts Márton festő-, és grafikusművész képviseli nem kevésbé érett művekkel.
A szobrászati anyag esetében Czér Péter, Csikszentmihályi Róbert, Csikai Márta és Gvárdián Ferenc képviselik a kisplasztika műfajának klasszikus mestereit, miközben Rabóczky Judit, Szanyi Borbála, Erős Apolka, Oláh Katalin Kinga és Hegedűs Éva azon fiatal, progresszív szellemiségű alkotók közé tartoznak, akik a kortárs művészetben keresik a kisplasztika és a klasszikus szobrászi fogalmazásmód lehetőségeit.

 

ASPEKTUSOK/ASPETTI

Római Magyar Akadémia Galéria

(Róma, Falconieri Palota- via Giulia, 1)

Megtekinthető: 2018. január 19. - 2018. február 18.  

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés