bezár
 

irodalom

2018. 01. 22.
A prae.hu szerzőivel találkoztunk
Budapest, Kelet Kávézó, pince, 2017., január 16.
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Azok a szerzők és szerkesztők találkoztak hosszú idő óta először, akik a prae.hu művészeti portált készítik, valamint jelen voltak a gyakornok-jelöltek is. Bár a szerkesztőség tagjai hetente találkoznak, mivel térben különböző helyeken, más-más városokban, más-más országokban élnek a portál munkatársai, szükség volt erre az összejövetelre.

Az esten szó esett a prae.hu művészeti portál 2006-os alapítása óta eltelt időszakáról, statisztikáiról. Rávilágítottunk, hogy a portálról teljesen függetlenül készül, külön szerkesztőség munkája eredményeként a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat. Elmeséltük, hogy az Apokrif című irodalmi folyóirat is a kiadónk terméke, egy ismételten másik szerkesztőséggel. A PRAE.HU könyvkiadói tevékenységről ugyancsak beszéltünk. Bemutatkozott a szerzőknek, és pár mondatot mondott magáról minden rovatvezető: Boczán Bea (gyerek rovat), Árvai András (építészet) Mátrai Diána Eszter (színház), Benedek Anna (irodalom), Hadi Barbara (art & design), Philipp György (zene) és Forgács Nóra Kinga (film), és Bach Máté, aki már igen régóta a vezető fotós, továbbá Pál Dániel Levente főszerkesztő-helyettes és e sorok írója, főszerkesztőként.

Beszéltünk a technikai és tartalmi újításokról, a 2018-s évre vonatkozó tervekről: külföldön élő sikeres magyar művészek munkájának jobb megismertetéséről és az U20-as generáció felé való nyitásról. Meghallgattuk és megismertük a gyakornoknak kiválasztott jelentkezőket, akik hamarosan, a vizsgaidőszakot követően kezdik munkájukat nálunk.

Fotó: Bach Máté

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés