bezár
 

színház

2019. 06. 09.
Kiosztották a Nemzeti Színház díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiosztották a Nemzeti Színház díjait Kiosztották a Nemzeti Színház saját alapítású belső díjait a társulat évadzáróján, pénteken Budapesten.

A Szörényi Éva-díjat Söptei Andrea, a Sinkovits Imre-díjat Fehér Tibor, a Németh Antal-díjat Verebes Ernő dramaturg, a Kulissza-díjat Kabai Márta ügyelő kapta. A nyertesekről a színház munkatársai szavaztak az évadzáró rendezvényen. Az évadzáró ülésen Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója kiemelte: nagyon munkás, kemény évadon vannak túl, amelyre az egész társulat büszkén tekinthet vissza. A 2018/2019-es évadban a Nemzeti Színház 10 új bemutatót tartott, a teátrumban összesen 101 produkció, 391 előadás volt látható. Vidéki helyszínekre összesen 28 előadást vittek el, a külföldi vendégjátékok száma 20 volt - mondta el.

Szkéné színház

Vidnyánszky Attila hangsúlyozta azt is, hogy a színház látogatószáma az elmúlt évadban több mint 113 ezer volt. Ezen felül a Csíksomlyói passiót, amelyet az elmúlt hat év legfontosabb előadásának nevezett, legalább 25 ezren látták. "Biztos, hogy ennyi nézője még nem volt a Nemzeti Színháznak" - fogalmazott Vidnyánszky Attila.

Az igazgató évadértékelőjében kiemelte: profizmus jellemezte az idei, eddigi leghosszabb Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) lebonyolítását. A hatodik alkalommal megrendezett találkozón április 11. és május 5. között négy helyszínen 13 országból 23 előadás szerepelt. 2023-ban Madách Imre születésének 200. évfordulóját "színházi olimpiával" szeretnék megünnepelni - tette hozzá Vidnyánszky Attila. Kitért arra is: a következő évadban a megítélt kormányzati támogatásnak köszönhetően elkezdődhet a Nemzeti Színház épületének megújulása.

Fotó: www.karpitospartner.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés