bezár
 

art&design

2019. 08. 28.
Táncművészet kortárs fotográfiákon a MANK Galéria kiállításán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Táncművészet kortárs fotográfiákon a MANK Galéria kiállításán Kortárs fotográfiákon keresztül mutatja be a táncművészetet az a kiállítás, amely TáncKépek címmel csütörtöktől látható a szentendrei MANK Galériában.

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) tájékoztatója szerint felhívásuknak köszönhetően született meg a TáncKépek című kiállítás, amely a ma táncművészetét mutatja be kortárs fotográfusok képein keresztül. A felhívásra 92 fotográfus ezernyi táncképet küldött, amelyből a zsűri (Eifert János fotóművész, a kiállítás kurátora; Lőrinc Katalin táncművész, egyetemi tanár; Borbély László, a MANK operatív igazgatója, az ArtPhoto Galéria vezetője; Cserhalmi Luca művészettörténész, a MANK munkatársa; Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója) 44 szerző 74 képét választott a kiállításra, 9 szerző 12 képét pedig vetítésre.

Mint írják a kiállítás alkotásainak legtöbbje élményszerűen jeleníti meg a kortárs táncművészet lényegét, olyan új stílusban és szemléletmóddal, magas színvonalú technikai- és esztétikai kivitelezésben, amely a jövőbe tekint, és a kortárs fotográfia friss szellemi áramlataiból merít felfrissülést. A mai fotóművészet nemcsak a pillanat művészete, hanem a gondolkodás művészete is.

A kortárs fotográfusok többek között a Duda Éva Társulat, a Magyar Nemzeti Balett, a Frenák Pál Társulat, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat, Pirók Zsófia és a Melodika Project, a Pécsi Balett, a Természetes Vészek Kollektíva, a Magyar Állami Népi Együttes, a Pataky Klári Társulat, a Willany Leo improvizációs táncszínház, a Moszkvai Imperiál Balett, a Magyar Táncművészeti Egyem, valamint a Kubai Nemzeti Balett előadásait fényképezték vagy stúdióban készítettek felvételeket. 

A táncművészek közül többek között Anibal Dos Santos, Bacsó Gabriella, Bot Ádám, Bujdosó Anna, Esterházy Fanni, Frenák Pál, Gergye Krisztián, Góbi Rita, Hoffmann Luca, Horváth Zsófia, Jenny Vincenti, Jessica Carulla Leo, Lázár Eszter, Maurer Milán, Popova Aleszja, Rovó Virág, Uhrik Dóra, Virág Melinda, Yosmell Calderón Mejías jelenik meg a képeken.

Kép forrása: eifert.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés