bezár
 

art&design

2009. 07. 23.
No goulasch, no pußta, no betyár!
2009. július 30. - 2009. szeptember 15.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Boulevard és Brezsnyev Alapítvány pályázatot hirdet kortárs művészek számára a hamarosan induló „Art for Souvenir” elnevezésű projektjében való részvételhez.
Tapasztalataink szerint az idelátogató külföldiek előszeretettel vesznek kisebb-nagyobb tárgyakat melyeket hazavisznek emlékbe. Jelenleg az artistik-touristik shopokban egészen elképesztő tárgyakat lehet vásárolni, a minikulacstól a fröccsöntött karikásostorig. A Király utca 39-ben működött BB galériába két évvel ezelőtt nagyon sok külföldi tért be és sok művészeti tárgyat vásároltak. Ezt kívánjuk most megismételni céltudatosan, egy projekt keretében, valós értékek közvetítésével promotálva a magyar művészetet a világporondon. No goulasch, no pußta, no betyár.

A pályázat célja:
  • A projekt kísérletet tesz a kortárs magyar művészet népszerűsítésében, terjesztésében, illetve lehetőséget nyújt a művész számára saját tevékenysége promotálásához.
  • Az alapítvány a bevételből kívánja fenntartani a galériát, hogy az, a korábban kitűzött céljaihoz híven szeptember közepétől ismét kiállítótérként működhessen. Az üzletet teljes mértékben transzparens módon kívánjuk működtetni, a bevételt és a forgalmi adatokat közzétesszük a nogoulasch.com weboldalon.
  • Fontos továbbá, hogy a hazánkba utazók ne csak a sztereotip magyarságképpel térhessenek haza, hanem magukkal vihessék egy eddig kevésbé ismert, ennek ellenére izgalmas és értékes odalát is az országnak, a pezsgő kulturális és művészeit életünk egyes kézzelfogható darabjait.
  • A projekt 2009. július 30-án indul, és szeptember 15-én fejeződik be.

A pályázók ellátandó feladatai:
  • Eladásra szánt, max. 70x100 cm méretű alkotásokat hozni a boltba (Király u. 46).
  • Aktívan részt venni az alább kifejtésre kerülő promóciós és eladói tevékenységben.

A pályázaton való részvétel feltételei:
  • A beadó alkotók vállalják, hogy egy, a projektet promotáló rendezvény aktív résztvevői lesznek. Minden alkotónak lehetőséget biztosítunk egy általa kitalált akciónak a boltban történő lebonyolítására, amin saját tevékenységét és a bolt célkitűzéseit egyaránt népszerűsítheti.
  • A projekt sikerességéhez elengedhetetlen, hogy az alkotó is aktívan részt vegyen annak minél szélesebb körben való ismertté tételében, saját fórumain (főleg webes) való megjelenítése által.
  • A projetkben résztvevőktől elvárjuk az aktív közreműködést (pl. szórólap tervezés/készítés, árusítás).

Technikai paraméterek:
  • A beadott alkotások vételi árának kialakítása a Boulevard & Brezsnyev Galériát működtető alapítvány és az alkotó közös megegyezésének eredménye, amitől a megegyezést követően eltérni nem lehet. Az ár 50%-a művészt illeti, 50%-a az alapítványhoz jut, ami a galéria megnyitására és fenntartására fordítódik.
  • Az alapítványnak számlával vagy adásvételi szerződéssel rendelkező művészektől áll módjában alkotást átvenni.
  • Az alkotóknak a kiállított, de el nem adott alkotásaikat csak és kizárólag szeptember 14-én és 15-én áll módjában elvinni. A művek behozatala előzetes egyeztetéssel történik, július 28-tól folyamatosan.

Benyújtandó anyagok:
  • Fotó és leírás a beadásra szánt anyagról/anyagokról.
  • Szakmai önéletrajz, lehetőség szerint több nyelvre lefordítva.
  • Digitális portfolió a korábbi munkákról cd-n vagy dvd-n. Amennyiben az alkotó több példányt ad be, azt a vásárlók magukkal vihetik, így könnyebben tájékozódhatnak az adott művész munkásságáról.
  • Leírás a tervezett akcióról, annak időpontjáról, ami az egyeztetést követően válik véglegessé.
  • Lehetőség szerint kérnénk egy, a munkákat, ill. általában a művész munkásságát reprezentáló 520 pixel szélességű flyert, valamely elterjedt szerkeszthető digitális formátumban.

A pályázat benyújtásának határideje, módja:
  • A pályázatokat folyamatosan várjuk a projekt ideje alatt.
  • A pályázati anyagokat a nogoulasch@gmail.com címre kérjük küldeni (30-ától várhatóan életbe fog lépni az info@nogoulasch.com cím is).

További információkérés, egyeztetés a fenti e-mail címeken lehetséges, vagy telefonon Szabó Vikivel, a 30 6953547 számon.


Boulevard és Brezsnyev Alapítvány
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés