bezár
 

film

2009. 08. 04.
Batman Johnny Depp vagy Brat Pitt vagy Eddie Murhpy ellen?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Batman Johnny Depp vagy Brat Pitt vagy Eddie Murhpy ellen? Gőzerővel folyik a találgatás, hogy Heath Ledger halála után trilógiává bővül-e Christopher Nolan Batman-trilógiája. Az IMDb-n néma csönd és semmi, ám nem adtuk fel, és utánanéztünk a neten, milyen hivatalos vagy félhivatalos vagy rajongói előrejelzések igyekeznek megsaccolni (leginkább) a szereplőket és a szereposztást.
Batman 3 fan art-poszter

A Telegraph júius 31-ei cikkében végig is veszi az állandósult szupersztár-stáb (Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman, Cillian Murphy) mellett a lehetséges egyéb szereplőket, lássuk:

Johnny Depp lenne Rébusz (The Riddler), ami mindenképpen szerencsésebb választás, mint a gumitestű Jim Carrey a Batman Foreverben vagy Frank Gorshin a hatvanas évek tévésorozatában vagy a több helyütt (például itt) szóba került Eddie Murhpy vagy a Doctor Who sztárja, David Tennant (itt).

Philip Seymour Hoffman lenne a Pingvin (Penguin), ami újra egy nagy versenyt előlegez, hiszen Danny DeVito is zseniálisan játszotta annak idején a Batman Returnsben, de azok más idők voltak, és más filmek - Nolan realisztikus elképzelésébe nem illene ez a karakter.

Angelina Jolie lenne Macskanő (Catwoman), ha egyáltalán lenne Macskanő (a készítők ugyanis minden fórumon tiltakoznak a visszatérése ellen...). Neki ki kellene szorítania az emlékezetünkből a dominaként szereplő, zárt öltözetű Michelle Pfeiffert és a nagyon szexi, nagyon dekoltázsos fekete Halle Berryt. Jolie-nak még egy másik koncepciót is háttérbe kellene szorítania, miszerint a Macskanőt Cher (idén 63 éves) játszaná, aki már 1990-ben (!) is szóba került ("Az új Macskanő tökéletes ellentéte lenne Michelle Pfeiffer és Halle Berry doromboló teremtményeinek" - nyilatkozta Nolan). Ha mégsem ő, akkor talán Rachel Weisz (itt), talán A tökéletes trükkben (The Prestige) már Nolannal együtt dolgozó és a Vasember 2-ben (Iron Man 2) Black Widow-t játszó Scarlett Johansson (itt).

Vagy Marion Cotillard lenne Macskanő, Anne Hathaway Batgirl és Kristen Bell Harley Quinn? Egy ausztrál művész, Josh McMahon fan artjai szerint igen (bővebben a Cinematicalon).


Shia LaBeouf lenne Robin. Hálistennek, a Batman-On-Film szerint ez csak egy rosszízű tréfa, és visszarakhatjuk a Xanaxot a helyére.

És hogy kerül a képbe Brad Pitt? Egy lassan három éves fiktív előzetes szerint  nagyon is ott a helye a stáblistán, íme:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jFDHHm-3bOI&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jFDHHm-3bOI&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Ez persze csak egy mesterien tálalt (és összevágott) blöff, de vajon az alábbiak is azok, amiket mindenféle fórumokon-blogokban-pletykákban találtam, össze-vissza megadott hivatkozásokkal és felvezetéssel?

Ha Joker visszatér, Daniel-Day Lewis játszaná. (A hasonlóság szemet szúró...)

Vagy úgy térne vissza Heath Ledger Jokere, mint Marlon Brando a 2006-os Superman Returnsben? (Erről bővebben itt....)

Harvey Dent/Kétarc (Two-Face) nem halt meg, hanem visszatér (persze, senki sem fogja tudni, hogy ő volt Harvey Dent), és ő lesz Batman fő ellensége. (Ha a Dark Victory című képregényt filmesítik meg mégis...)

Végezetül egy kérdés: visszatér-e egy jelenet erejéig megint Cillian Murphy mint Scaregrow? Szerintem az egy kicsit röhejes lenne....
 
Egy lehetséges Batman 3 poszter






nyomtat

Szerzők

-- Pál Dániel Levente --


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés