bezár
 

színház

2009. 09. 12.
Indul az évad a Mozdulatművészeti Stúdióban
1097 Budapest, Tagló u. 11-13.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul az évad a Mozdulatművészeti Stúdióban A 2009/2010-es évadban minden hétvégén várja a nézőket a Meglepetés estékre a Mozdulatművészeti Stúdió. Több mint száz alkalommal lehet kísérleti táncelőadásokat, néha színházi produkciót vagy felolvasó estet látni / hallani az évadban.

Az Orkesztika Alapítvány éppen tíz éve, 1999-ben kezdte meg táncelőadásokat befogadó programját a Józsefvárosi Pódiumon.

2004-ben Meglepetés Estek néven folytatta e programját új próbaterem komplexumákban, a Mozdulatművészeti Stúdióban.

A Meglepetés esték programsorozat lehetőséget ad minden alkotó számára a megmutatkozásra bizalmi közönség előtt. Így tapasztalt koreográfusok bátran mutatják be stúdiónkban kísérleti munkáikat (ld. Gold Bea, Mándy Ildikó, Gaál Mariann, Berger Gyula). Kezdő fiatal alkotók, pedig sokszor életük első egész estés munkáját mutatják be a Meglepetés Esték keretében (Balogh Janka, Vass Andrea, XX Társulat).

A 2009/2010-es évadban minden hétvégén várják a nézőket a Meglepetés estékre a Mozdulatművészeti Stúdióba. Több mint száz alkalommal lehet kísérleti táncelőadásokat, néha színházi produkciót vagy felolvasó estet látni / hallani az évadban.

A programsorozatot Gold Bea új szólóestje nyitja szeptember 18-án és 19-én, melyet közösen készített Kövesdi Lászlóval. Gold Bea első alkalommal 1997-ben alkotott önállóan, amely előadása elnyerte a Soros Stúdiószínházi Napok fődíját. 1998-tól főleg az Artus Színház előadásaiban láthattuk őt, de időről-időre megmutatkozott saját koreográfiákkal vagy más társulatok táncelőadásaiban is. 2007-től szabadúszóként, teljesen önállóan dolgozik.

Kövesdi László a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után Párizsban, Szegeden, Szolnokon, majd szabadúszóként Szabó Réka vezette Tünet Együttesben dolgozott.

A Magyar Mozdulatművészeti Társulat klasszikus előadássorozatot indít a Mozdulatművészeti Stúdióban, amikor 1920-as, 1940-es évekbeli mozdulatművészeti művek rekonstrukciós előadásai lesznek láthatók. Az első ilyen különleges tánctörténeti alkalom 2009. szeptember 20-án vasárnap lesz.

2009. szeptember 26-án 20 órakor a Még 1 Műhely bemutatóját, 22 órakor a Szöveg Színház békakirály című előadását lesz látható a Függetlenek Éjszakája keretében.

A Még 1 Műhely – mint elnevezésében is látszik – a Magyar Mozdulatművészeti Társulat kezdeteire, a friss, fiatal alkotó mozdulatművészekre utal. A társulat új és régi táncművészeinek saját alkotásait, koreográfiai kísérleteit mutatja be a műhely, függetlenül a társulat munkájától.

A Még 1 Műhely első bemutatójának alkotói: Copek Péter, Kocsis Andrea, Mizinskaya Mariya. Az est címe Komé-Dia.

Szeptember 27-én Pálosi István „Tükörfényben” című nagy sikerű kortárs mozdulatművészeti előadása lesz látható új szereposztásban.

Részletes program leírás megtalálható a http://www.mozdulatmuveszet.hu/meglepi oldalon.

A korlátozott helyek és jegyek miatt előzetes bejelentkezés szükséges az előadásokra!

Szkéné színház



Honlap: http://www.mozdulatmuveszet.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés