bezár
 

színház

2010. 01. 04.
Made in China a Sirályban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ebben a hónapban lezárul a Krétakör produkciójában bemutatott Made in China című előadás vándorútja, amelynek során a Magyarországra települt kínai nő kortárs operabetétekkel illusztrált dokudrámája teaháztól kávéházig, színházak és mozik klubjától a színpadokig bejárta a budapesti társasági élet tereit.

Láng Annamária, aki színésznőként és rendezőként is bő évtizeden keresztül kapcsolódott a Krétakörhöz, Nyíri Pál Kínai történet című riportjának felhasználásával készítette az előadást. A Sztojanov Georgi által írt zenei betéteket Koltai Kata és Bodrogi Éva szólaltatja meg. A halmozottan marginális helyzetből (Láng Annamária hangján) beszélő hősnő egyszerre felemelő és szórakoztató története a személyesség és az elidegenítés furcsa elegyével alkot eredeti stílust.
Made in China
Az előadás szándékosan kereste a színházi szempontból rendhagyó, a civil beszélgetéseknek, a meghitt együttléteknek helyet adó közegeket, melyekben hétköznapi életünkben is rendszerint megnyílunk, feloldódunk, hogy valódi emberi történeteket meséljünk és hallgassunk. Erre nyílik lehetőség még két alkalommal a héten a Sirályban.

Esemény: Made in China (előadás)
Előadják: Láng Annamária, Koltai Kata (gitár), Bodrogi Éva (ének)
Időpont: Január 6-7. 20:00
Helyszín: Sirály, Budapest, VI. ker., Király u. 50.

Záróelőadás: jan 31. 17:00
Váci Mihály Művelődési Ház, Veresegyháza

 

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés