bezár
 

film

2010. 01. 09.
Punk, táncdal és utcazene
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hakni dokumentumfilm-vetítés és kerekasztal beszélgetés a Krétakör Bázison.
A Németh Gábor Péter filmjeiből celebrált sorozat legújabb darabjaként, január 10-én 19:00 órától a Hakni című dokumentumfilmet vetítjük a Krétakör Bázison. A Hakni három, végletesen különböző zenei csapat egy-egy fellépését követi végig. Egy ’60-as évekbeli sztár-táncdalénekes a felvidéki falunapon lép fel, a NeFogazz punk banda Kazincbarcikán hegeszt, Tóth Evelin (ének) és Szőke Szabolcs (gadulka) utcazenészek pedig Velence utcáit róják.

A vetítés után a film kapcsán rendezett, már hagyományosnak számító kerekasztal beszélgetésen Mikósvölgyi Zsolt, filozófus vezetésével Tölgyesi László (Tilos, Artpool) és Berta András (Magyar Zenei Exportiroda) beszélget a 70-es, 80-as évekről az avantgárdtól a softszoc miliőn át a Trapper Farmerig.

Németh Gábor Péter dokumentumfilmesként csatlakozott a Krétakörhöz. A Szabadulóművész apológiája című városterápiás projektünkről készült dokumentumfilmjét a Krétakörrel közösen nevezte a 2010-es Filmszemlére. Hogy munkájához a január végi premier előtt minél közelebb hozzunk Benneteket, négy filmjét mutattuk be vetítés és kerekasztal beszélgetés keretében. A Hakni sorrendben az utolsó alkotás a január végi Szabaduló premierje előtt.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés