bezár
 

film

2007. 03. 28.
Nolan második Batman-filmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nolan második Batman-filmje Christopher Nolan a Batman: Kezdődik! után másodszor is filmet forgat a feketeruhás szuperhősről.
A forgatás jelenleg is zajlik, a kész filmet pedig, ha minden jól megy, majd 2008-ban láthatjuk. Érdekesség a film címével kapcsolatban, hogy egy nagy hagyomány szakad most meg: annak ellenére ugyanis, hogy Batman-filmről van szó, Nolan filmjének címében - ami nem más, mint The Dark Knight - már nem szerepel Batman neve.

thedarknightNolan első Batman-filmjének színész-gárdájából majdnem mindenki maradt, így Batman szerepében újra Christian Bale-t láthatjuk, Gordon felügyelő szerepében pedig Gary Oldmant. De megmaradt Michael Caine (Alfred) és Morgan Freeman is (Lucius Fox). Nem hivatalos információk szerint Rachel Daws bőrébe Katie Holmes helyett ezúttal Maggie Gyllenhaal bújhat.

Ami az újonnan csatlakozott szereplőket illeti, bizony elég nagy kihívás elé néz Aaron Eckhart és Heath Ledger. Eckhart ugyanis Harvey Dent/Two-Face-t alakítja, akit előzőleg Tommy Lee Jones testesített meg a Batman Mindörökké-ben. Mégis talán Heath Ledgernek lesz a legnehezebb dolga, ő ugyanis nem mást alakít, mint Jokert, akit korábban Jack Nicholson vérfagyasztóan emlékezetes alakításával a Batman-filmek talán legjobb negatív hősévé avatott.

two face
nyomtat

Szerzők

-- Bajtai András --


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés