bezár
 

irodalom

2007. 09. 13.
oeszi zavargaasok 2006 - pályázati felhívás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázat: a Prae irodalmi folyóirat 2007/3. számába keresünk megfelelő szövegeket. Ott voltál a tévészékház ostrománál, vagy csürhétől félve a sarokba kucorodtál? Nyelved a Gyurcsányban, vagy vezéred Orbán, őszödi erkölcsi ítéleteddel magadra maradsz, vagy társaságban emeled fel a hangod ellene – netán tanácstalan volnál?
Össznépi dadaista performansznak látod az „őszi zavargásokat”, vagy valamilyen értelmet tulajdonítasz neki, és az összeesküvés-elméletekben is hiszel? Hülyének vagy okosnak képzeled magad? És az istenadta népet? Úgy látod, hogy most már csak külföldön érvényesülhetsz, vagy csak e lángokat lövellt kis országban tudod elképzelni az életed?

A fenti kérdésekkel kapcsolatos válaszodból a Prae-t kizárólag az érdekli, hogy milyen szövegben ölt testet: szemellenzősen csak az irodalmi minőséget tartjuk majd szem előtt (majd mi mondjuk meg, hogy az mi:). Ugyanis a Prae irodalmi folyóirat tematikus számmal készül 2007 őszére-telére, a 2006-os, úgynevezett „őszi zavargások” egyéves évfordulójának apropójából. Olyan kevéset fogunk fizetni, hogy csak a pénzért tutira nem érdemes elkészíteni az írásokat. Mivel a folyóiratban legfeljebb 50-55 oldal áll rendelkezésre, ott csak a szerkesztőség által legjobbnak ítélt szövegeket közöljük. Azonban a felhívással együtt az összes, a szerkesztőség e-mailcímére érkező irodalmi szöveget elhelyezzük a prae.hu általános művészeti portál „őszi zavargások 2006 - beérkezett pályamunkák” címen indított oldalán, ahol aztán hozzá is lehet szólni a szövegekhez.

Az írásokat 2007. szeptember 30-ig az alábbi címre várjuk: info@prae.hu.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés