bezár
 

zene

2008. 01. 22.
Teltház a Csajkovszkij-maratonon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Teltház a Csajkovszkij-maratonon Minden jegy elkelt a 2008. február 2-ára meghirdetett, délelőtt 11-től este 10-ig tartó, 11 koncertből álló „Csajkovszkij-maraton” valamennyi koncertjére.
A Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája közös kezdeményezéseként február 2-án a Müpa egész nap várja a Csajkovszkij-rajongókat. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban felváltva kerül sor a 45 perces koncertekre, melyeken fellép a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar, a MÁV Szimfonikus Zenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budapesti Vonósok, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Bartók vonósnégyes, a Schola Cantorum Budapestiensis, a Szent Efrém Bizánci Férfikar, valamint neves szólisták (Ivanyickaja Irina, Alekszander Markov, Szenthelyi Miklós – hegedű, Jandó Jenő és Virág Emese – zongora, Faludi Judit – gordonka, Cserna Ildikó és Fokanov Anatolij – ének). A koncerteken a közismert Csajkovszkij-művek (4-6. szimfónia, Olasz capriccio, Rómeó és Júlia – nyitányfantázia, D-dúr hegedűverseny) mellett olyan ritkábban játszott kamaradarabok is megszólalnak, mint a D-dúr vonósnégyes, az a-moll zongoratrió, számos hegedű-zongoradarab, sőt egy magyarországi bemutatóra is sor kerül: elhangzik az Aranyszájú Szent János liturgiája.

Az idei „maraton-koncert” előzetes sikere is mutatja, hogy a nagyközönség szívesen fogadja a hasonló kezdeményezéseket. A Művészetek Palotája és az ötletgazda, Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar már most tervezi a következő évek hasonló, egész napos zenei megmozdulásait, melyek az „ínyenceket” és a nagyközönséget egyaránt becsalogatják a koncertterembe.
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés