bezár
 

irodalom

2008. 03. 12.
Nem félünk a kalózoktól!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem félünk a kalózoktól! A Pengiun Books Ltd. olyan másolásvédelem nélküli hangoskönyvek kiadását tervezi, amelyeket - figyelmen kívül hagyva az online kalózmásolást - a vásárlók bármely digitális berendezésen lejátszhatnának.
A Penguin ezzel a lépéssel a Random House nyomdokaiba lép: az interneten árult hangoskönyveit "DRM-free", vagyis másolásvédelem-mentes formátumban kínálja - írja a The Guardian.

Marjorie Scardino, a Pearson médiamamut vezérigazgatója - mely a Penguin mellett például a Financial Times kiadója is - állítja, hogy bár a szellemi vagyon védelme alapvető fontosságú, de nem érdemes folyton az elektronikus vásárlás vagy felhasználás miatt aggódnunk. Arra érdemes inkább odafigyelnünk, hogy mi a jövő, és meg kell tanulnunk bánni az új technológiákkal.

Scardino hozzátette, hogy az irodalom másik lehetséges digitális megjelenésével - a digitális könyvekkel, vagy e-book-okkal - egyelőre várnunk kell, mivel még nem léteznek az olvasásukhoz használatos kis méretű, könnyen használható berendezések.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés