bezár
 

film

2008. 03. 21.
Jól bírja szusszal a Szalontüdő
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jól bírja szusszal a Szalontüdő Szirmai Márton filmjeit Clevelandben és Athénban is nemzetközi fesztiváldíjakkal ismerték el a közelmúltban. A 2006-os, Szalontüdő című rövidfilm a clevelandi seregszemle "Clower and Maggie" díját nyerte el.
A március 16-án véget ért nagyszabású ohiói filmünnepre 160 rövidfilmet hívtak meg - adja hírül a Filmunió. A hétperces Szalontüdő, melyet a magyar filmkritikusok 2007-ben a legjobb rövidfilm díjával tüntettek ki, kedvelt vendége a nemzetközi mustráknak.

Legközelebb Belgrádban, majd az ausztrál DeREEL független film fesztiválon lesz látható.

Szirmai Márton új filmje, A süllyedő falu február végén az athéni Ecocinema fesztiválon nyerte el a legjobb rövidfilm díját. Az ítészek az indoklásban "a filmet átható humor és irónia közti tökéletes egyensúlyt" emelték ki. Az apró magyar falu rejtélyes süllyedéséről szóló filmet a hazai közönség a 39. Magyar Filmszemlén láthatta először, ahol elnyerte az Esélyegyenlőségi-díjat.

A Szalontüdőről itt olvashattak korábban a prae.hu látogatói.

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés