bezár
 

film

2008. 04. 14.
Filmbemutató: Frontiéres
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Filmbemutató: Frontiéres A 2007-es év egyik legkeményebb európai horrorfilmjét május 9-én kezdik vetíteni az amerikai mozik, 13-án pedig DVD-n is megjelenik a tengerentúlon.
A francia horrorfilmek ragyogása egyelőre nem ér véget, a horrorfanok legnagyobb örömére. 2003-ban Alexandre Aja Haute Tension című elsőfilmje kavarta fel az eurohorror langyos állóvizét, 2006-ban jött Xavier Palud és David Moreau Ils című remeke, 2007-ben pedig - a nem kevésbé kiváló és kegyetlen A l'intéreur után - befut végre Xavier Gens ultrabrutális vérfürdője is, a Frontiére(s) - amit joggal titulálnak úgy, mint Franciaország válaszát a Fűrészre és Motelre.

Gens (aki mellesleg a Hitman rendezője is) ezúttal tényleg odacsapott, Eli Roth és a többiek felköthetik a gatyájukat, ha fel akarják venni a versenyt a fiatal francia direktorral. A Frontiére(s)-t eredetileg a 2007-es After Dark Horrorfest keretein belül mutatták volna be, de miután a film NC-17 besorolást kapott, úgy döntöttek, hogy a filmet mégis levetítik több moziban. (Csak azt nem tudom, hogyan kaphatta meg ezt a besorolást a film - ők biztosan nem a vágatlan változatot látták.)

A film mozis bemutatója és dvd-bemutatója is megtekinthető már a neten - de csak erős idegzetűeknek ajánlott. (Hazai mozipremierre szerintem nem számíhatunk, de valamelyik bátrabb magyar dvd-forgalmazó előbb-utóbb talán majd bevállalja ezt a mestermunkát.)
nyomtat

Szerzők

-- Bajtai András --


Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés