bezár
 

film

2008. 04. 14.
OVERNIGHT Madridban és Milánóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
OVERNIGHT Madridban és Milánóban A European Film Promotion Picture Europe! címmel a madridi Princesa filmszínházban mutatja be az európai mozi legjobbjait, köztük Török Ferenc OVERNIGHT című rendezését.
Utolsó állomására, Madridba érkezett a European Film Promotion (EFP) Picture Europe! című vetítéssorozata, írja a Magyar Fimunió. Az európai film népszerűsítésére létrehozott EFP az európai filmtermés kiemelkedő alkotásaiból 13 játékfilmet mutat be a spanyol metropoliszban a napokban. A három nagyvárosban - Münchenben, Koppenhágában és Madridban - megrendezett vetítéssorozat mottója "Lássuk, mi megy a szomszédban!". Elsődleges célja az európai filmek forgalmazásának elősegítése. A vetítéssorozat filmjeit mindhárom városban a rendezvényt vendégül látó filmszínházak programigazgatói választották ki.

Török Ferenc Overnight című filmjét a sikeres müncheni és a koppenhágai bemutatót követően a madridi közönség is láthatja. A spanyol főváros közkedvelt mozijában, a Princesa filmszínházban április 13-án este Török Ferenc részvételével vetítik az Overnight-ot, a bemutatót közönségtalálkozó követi. A "Picture Europe!" vetítéssorozat részeként Madridban is több szakmai programra kerül sor, melyek a filmek forgalmazását segítik elő. Az Overnight a Katapult Film, a Filmpartners és a Schmidtz Katze koprodukciójában készült, Török Ferenc nemzedéki trilógiájának (Moszkva tér, Szezon) befejező darabja.

A madridi bemutatóval párhuzamosan az Overnight a 8. milánói filmfesztiválon versenyez, és a hónap végén megrendezendő Newport Beach-i seregszemlére is meghívást nyert.

A European Film Promotion szervezésében megvalósuló programokon - Shooting Stars Berlinben, Producers on the Move Cannes-ban - hazánk a Magyar Filmunió EFP tagsága révén vesz részt. A jelenleg 28 ország nemzeti filmpromóciós szervezet által működtetett EFP munkájában a Magyar Filmunió 2002 óta vesz részt.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés