bezár
 

irodalom

2008. 05. 18.
Csak a madarak (könyvbemutató)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csak a madarak (könyvbemutató) Elkészült, és hamarosan kézbe is vehető a PRAE.HU legújabb könyve, Barok Eszter és Illés Emese regénye, a Csak a madarak, ami Rimóczi László szerint nem fullad le irodalmi dagályosságban, nem matat tökömnyi részletekkel, s mi olvasók sem ásítozunk ostoba, buziskodó esztétikai kibontakozásán. (infók, meghívó-flyer, részletek és extrák beljebb) - UPDATE > BEMUTATÓ: JÚNIUS 3. KEDD 17:30 MERLIN SZÍNHÁZ KLUBTEREM
MEGHÍVÓ

Merlin Színház Klubterem (V. Gerlóczy utca 4.)
2008. június 3. (kedd) 17:30
 

A szerzőkkel Karafiáth Orsolya beszélget. 

A műből Bárdos Deák Ági és Rimóczi László olvasnak fel.

Közben a szerzők a regény eredeti helyszínein felvett dokuklippjeit vetítjük.

Mindenkit szeretettel várunk!

Csak a madarak (flyer) 

A könyvet olvasva feltárul a világ egy olyan szeglete, amit nem akartunk, nem tudtunk eddig megismerni. Vagy mondjam úgy, beléphetünk általa egy másabb világba? Női sorsok, női választások, női válaszok. Persze a gondolat, hogy szabad legyek, mint a madár – végtelenül közhelyes. De az már nem, hogy ki hogyan képzeli és éli meg aztán a saját szabadságát, amit a belső kívülállás, az állandó megfigyelés és igen, a pénz adhat. Ki hogyan kezeli a luxust és a megaláztatást, ki hogyan lépi át folyamatosan a társadalmi és a saját határait. Ez a könyv szembe tart az előítéletekkel, a normákkal. Felteszi a kérdést úgy, hogy közben minket se hagyjon hidegen: tényleg, milyen normáknak is kellene érvényben lenniük velünk kapcsolatban?

(Karafiáth Orsolya)

 

 

Lüktető. Eleven. Felkavaró. Lüktet, az útkeresés bizarr, fáradhatatlan ütemével. Ijesztően hömpölygő stílusa az ördögöt és az istent egyaránt a létezésbe szédült emberi pszichében keresi. Dinamikus elbeszélése megrázó: nem akar elkápráztatni, kiemelni, rávilágítani valamire, vagy tanítani, egyszerűen hagyja, hogy az írás ne pusztán 'legyen', hanem 'történjen'. A főhősnő bepillantást enged önmagába, saját lelki rezdüléseinek komplexitásába. Az őszinteségnek, a kendőzetlen feltárulkozásnak katartikus ereje van.

Absztrakt lendülete teszi feszültté, hiteles karakterábrázolásai hátborzongatóvá, életszerű freskói varázsolják sötétté, lélekficamító drámája avatja halhatatlanná. Sikamlós? Lehet. Durva? Talán. Lucskos? Miért ne? Az író nem fullad le irodalmi dagályosságban, nem matat tökömnyi részletekkel, nem ásítozunk ostoba, buziskodó esztétikai kibontakozásán.

Olvasni könnyű, letenni lehetetlen.

(Rimóczi László)

 

67 dugás, 65,4 liter alkohol, 3561 cigaretta, 6543 könnycsepp – kijavíthatatlanok.

(a kontrollszerkesztő)



A Táncoló Macska (részlet a regényből)



Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- Pál Dániel Levente --


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés