bezár
 

irodalom

2008. 05. 25.
Gabriel García Márquez szenvedélyei
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gabriel García Márquez szenvedélyei Nyolcvan évesen és 4 évvel a Bánatos kurváim emlékezete után a Gabriel García Márquez továbbra is sikeresen szövögeti a szerelem hálóit. A nyár végére várható szenvedélyekkel és érzelmekkel teli új könyve, amelynek még nincs címe.
Mindezt Dario Arizmendi, a Nobel-díjas író honfitársa és barátja, a kolumbiai Radio Caracol hírigazgatója jelentette be, aki Mexikóban együtt volt Márquezzel és láthatta a regényt, amelyen a szerző most végzi az utolsó javításokat. Elárulta, hogy "Gabo" sokat kínlódott a könyvvel, amelynek középpontjában egy régóta dédelgetett gondolat van. Ötször írta újra, hosszú időkre félretette, míg végső formába sikerült öntenie.

"A vázlatokat sokáig jegeltem, írtam egy változatot, aztán egy másikat, majd még egy másikat. De most már csaknem készen van. Augusztusban, vagy szeptemberben valószínűleg megjelenik" - erősítette meg az író is, aki különben titokban tartja a könyv témáját, a környezetet, amelyben története játszódik, és a szereplőket is. Csupán annyit lehet tudni előre, hogy az egyik fejezet egy álom gyümölcse.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés