bezár
 

zene

2008. 05. 26.
Olasz-magyar dzsesszkoncert a budapesti Olasz Intézetben
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olasz-magyar dzsesszkoncertet rendeznek vasárnap a budapesti Olasz Kultúrintézetben Ada Montellanico (ének), Giovanni Ceccarelli (zongora) és Flavio Boltro (trombita), valamint a Szabó Dániel Trió közreműködésével.
Ada Montellanico énekesnő előadásmódja átható, árnyalatokban gazdag.    Giovanni Ceccarelli dzsesszzongorista föllépett és lemezt is készített a leghíresebb zenészekkel és kiadókkal, mint Lee Konitz, Benny Golson, Charles Davis, Fabrizio Bosso, s részt vett a világ szinte valamennyi híres dzsesszfesztiválján. Flavio Boltro torinói zenészcsalád sarja. A diploma megszerzése után zenei pályafutását két nagy találkozás határozza meg: az első a Maurizio Giammarco vezette Lingomania csoport, a második a Manu Roshe dobossal és Fuori Di Catri bőgőssel alakított trió. 

A magyar Szabó Dániel Trió több mint két éve működik, s a modern dzsessz egyik kiemelkedő, fiatal zenészekből álló csapata. 2007 tavaszán jelent meg  Friction című albumuk a világhírű Kurt Rosenwinkel közreműködésével. Ez volt az első magyar dzsesszlemez, amely a londoni Warner Jazz kiadó gondozásában látott napvilágot. 

A Szabó Dániel Trió hamarosan Philadelphiába utazik, hogy föllépjen a Kimmel Centerben a Danilo Perez által összeállított rangos dzsesszsorozat vendégeként.

A budapesti Olasz Kultúrintézet vasárnap este nyolckor kezdődő koncertjére a belépés ingyenes - tájékoztatta az intézet az MTI-t.

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés