bezár
 

art&design

2011. 01. 10.
Szerinted mi a szép? Mutasd meg magad!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szerinted mi a szép? Mutasd meg magad! A Művészetek Új Irányai Kulturális Alapítvány Cékl’art projektje 2011-re is pályázatot hirdet. A hatodik alkalommal megrendezett és egyre gyarapodó művészeti mustrán ezúttal Hungarian Beauty jeligére várják a képző- és iparművészeti alkotásokat.
Műfaji megkötés idén sem áll a kreativitás útjába, mint ahogy regisztrációs díj sincs. Feltétel, hogy a képzőművészeti alkotások legfeljebb B2 méretűek legyenek, a grafikai alkotásokat, fotókat, printeket példányszámmal kell ellátni, a video alapú munkákat pedig csak lejátszóval együtt tudják fogadni. Iparművészek tervvel is pályázhatnak, ha vállalják, hogy sikeres pályázat esetén a műveket 2011. március 25-ig elkészítik és személyesen leadják a szervezőknek.

Egy pályázó legfeljebb 5 pályaművet nyújthat be. A pályázati anyaghoz csatolni kell egy pár mondatos, magyar és angol nyelvű, egyes szám, harmadik személyben megírt összefoglalót, amely tartalmazza a művész nevét, a mű címét, technikáját és méretét, valamint egy rövid leírást a mű(vek)ről és a művész munkásságáról.

Képek a tavalyi, Light by Night jeligéjű Cékl'art 2010 pályázat kiállításának megnyitójáról


A pályázatot előzetes telefonos egyeztetést követően személyesen vagy e-mailben lehet benyújtani 2011. február 11-én, pénteken 18.00 óráig. A leadáshoz szükséges elérhetőségek a www.ceklart.com honlapon megtalálhatók. Az e-mailben elküldött anyagokat kedvező elbírálásuk esetén a művészeknek személyesen is be kell nyújtaniuk legkésőbb 2011. március 4-ig.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Spengler Katalin (műgyűjtő, szakújságíró), Garam Judit (a MONO Fashion és Galéria tulajdonosa), Rényi András (az ELTE Művészettörténeti Intézetének Igazgatója), Kozma Zsolt (szakújságíró) és Sugár János (képzőművész). A zsűri döntéséről 2011. február 25-ig minden résztvevőt értesítenek.

A beválogatott munkákból összeállított, ingyenesen látogatható kiállítást Winkler Nóra nyitja meg 2011. április 2-án, szombaton, 19.00 órakor (a helyszín egyeztetés alatt). A kiállítási anyagból katalógus készül, amelynek ára (regisztrációs díj híján) 600 forint.

A részletes pályázati kiírás, illetve a korábbi pályázatokkal kapcsolatos információk a www.ceklart.com honlapon érhetők el.



nyomtat

Szerzők

-- Budavári Csilla --


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés