A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat aktuális pályázati felhívásai

1. pályázat: Az Erkel Ferenc Színházban szervezett Leánder és Lenszirom című családi meseopera előadásának jegyeire, általános iskolások részére. // 2. pályázat: "Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?"
Szólj hozzá!
|

Magyarország első egyetemi közösségi fotóarchívuma készül

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – a Fortepan archív fotógyűjteménnyel együttműködve – egyedülálló kezdeményezést indít: 1900 és 1990 közötti fényképeket keresünk, amelyek az ország első egyetemének huszadik századi pillanatait örökítik meg. Az Ön fotóit is várjuk!
Szólj hozzá!
|

RoboBraille: ingyenesen használható a magyar nyelvű dokumentum-átalakító szolgáltatás

Vakok, gyengénlátók valamint az olvasási, tanulási nehézségekkel küzdők számára indítottak ingyenes magyar nyelvű internetes dokumentum-átalakító szolgáltatást. A RoboBraille elnevezésű szolgáltatást egy szakmai konferencia keretében mutatták be az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán.
Szólj hozzá!
|

Az integrált szülő–csecsemő konzultáció és a gyógypedagógia találkozási pontjai (konferencia)

Meghívó "Az integrált szülő–csecsemő konzultáció és a gyógypedagógia találkozási pontjai – tapasztalatok az "Integrált szülő-csecsemő konzultáció" (Hédervári-Heller és Németh) felsőfokú szakirányú továbbképzésről és gyakorlatáról" című konferenciára.
Szólj hozzá!
|

Démoszthenész nyomában – felhívás a Szép Beszéd Verseny támogatására

Emlékszel A Király Beszéde című filmre? Mr. Darcy ezúttal egy királyt játszik benne, aki felnőttként küzdötte le dado­gását. Olyan szakemberek vannak ebben segítségére, mint MI! – a Démoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Egyesülete felhívása.
Szólj hozzá!
|

Lehet élni végtagok nélkül? – Kollinger Szabolcs videoblogjában válaszol
Pál Dániel Levente
Kollinger Szabolcsnak születési rendellenesség következtében nem fejlődött ki a keze és a lába. Ő nem hagyta magát, nem adta fel. Megtanult írni a szájával és a "kis kezével", megtanult önállóan enni és inni, úszik, focizik, pingpongozik, informatikus-programozónak készül, e mellett még verseket is ír. Életem szavai című blogjában videókkal mutatja be, hogyan oldja végtagok nélkül egyszerűen a leghétköznapibb élethelyzeteket: hogyan ír billentyűzettel, hogyan nyit ki egy ajtót, hogyan nyit ki egy üveg sört vagy éppen hogyan használja az okostelefont.    
Szólj hozzá!
|

Nádas Pál: KorKép: tanulmány a Mozgásjavító rekonstrukciójának és fejlesztésének történetéről (könyvbemutató)

A KSH Könyvtár és a Syllabux Könyvkiadó szeretettel meghívja Önt 2015. január 27-én (kedden) 17 órakor Nádas Pál: KorKép: tanulmány a Mozgásjavító rekonstrukciójának és fejlesztésének történetéről (1989–2012) című könyvének bemutatójára. A kötetről Dr. Derera Mihály, Dezsényi Katalin szerkesztő és Nádas Pál beszélgetnek.
Szólj hozzá!
|

A fogyatékos gyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci helyzetének segítése (kérdőív)

A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzetének javítása a célja annak a programnak, amelyet a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány közösen indított 2014. szeptemberben, NÓRA-TÁMASZPONT címmel. A program keretében a megvalósító alapítványok módszertanára épülő, a fogyatékos gyermeket nevelő nők speciális élethelyzetéhez igazított munkaerő-piaci szolgáltatási modell kidolgozása valósul meg.
Szólj hozzá!
|

Péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjára

E hét péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjára - közölte a Miniszterelnökség a kormány honlapján.
Szólj hozzá!
|

Felejthetetlen karácsonyi élmények és ajándék 1500 gyermeknek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) – már hagyománynak mondhatóan – idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg 1500 magyarországi és határon túli, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeket.
Szólj hozzá!
|

Integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzési szak indul

Integrált szülő-csecsemő konzultáció (Hédervári-Heller–Németh)" szakirányú továbbképzési szak indul 2015-től. A képzés célja a koragyermekkori egészséges fejlődéssel, illetve a klasszikus regulációs problémákkal kapcsolatos ismeretek átadása, megszilárdítása, és kezelési lehetőségek szupervízióval történő gyakorlása a kisgyermekekkel és családjaikkal foglalkozó szakemberek számára.
Szólj hozzá!
|

Bárczi Gyógytea (2. évad)

A harmadik alkalom 2014. december 11-én kerül megrendezésre, amelyen a Súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek számára nyújtott szolgáltatások az egyházi fenntartó szemével címmel tart előadást Győri Zsófia az Immánuel Otthon és Iskola igazgatója, valamint Trecsóné Szalai Zsuzsanna a Szent Erzsébet Otthon, Ipolytölgyes intézményvezetője. A beszélgetést Regényi Enikő Mária vezeti.
Szólj hozzá!
|

Kitárt Ajtók Ünnepe – Sport Határok nélkül

Szeretettel meghívjuk a Fogyatékos Emberek Világnapja (december 3.) alkalmából megrendezésre kerülő programsorozatra az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karára.
Szólj hozzá!
|

Koraszülöttek világnapja

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület november 15-én  a világ számos más országához hasonlóan  nagyszabású rendezvény keretein belül hívja fel a figyelmet a koraszülés problémakörére.
Szólj hozzá!
|

Jó gyakorlatok a logopédiában (konferencia)

A Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége 2014. november 15-én tartja őszi konferenciáját “JÓ GYAKORLATOK A LOGOPÉDIÁBAN" címmel.
Szólj hozzá!
|

Korszerű programok autizmussal élő gyerekeknek

A Kognitív Szeminárium 2014. november 14-én folytatódik a Pedagógiai és Pszichológiai Karon. A következő előadást Illés Orsolya, a GAPS Alapítvány elnöke tartja "Az ABA/VB (Applied Behavior Analysis/Verbal Behavior) program korszerű alkalmazása autizmus spektrum zavarral élő gyermekek fejlesztésében" címmel.
Szólj hozzá!
|

...Mert mindig megcsipi a legyek" – avagy a nyelvi fejlődési és tanulási zavarok értelmezésének és terápiájának korszerű megközelítései

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és a Gyógypedagógiai Pszichológiai Intézet szeretettel meghívja Önt a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett "...MERT MINDIG MEGCSÍPI A LEGYEK" – AVAGY A NYELVI FEJLŐDÉSI ÉS TANULÁSI ZAVAROK ÉRTELMEZÉSÉNEK ÉS TERÁPIÁJÁNAK KORSZERŰ MEGKÖZELÍTÉSEI című konferenciára.
Szólj hozzá!
|

Tomatis Terápia – A hallószerv mint a humán fejlődés motorja

Jozef Vervoort előadásából megtudhatjuk, hogy pontosan mit hallgat egy Tomatis páciens, hogy működik egy Tomatis készülék és miért fontos része a Tomatis terápiának az anyai hang (Mutterstimme). Fény derül arra is, hogy pszichológiai információkat, illetve kognitív aspektusokat egy audiogramból is megismerhetünk. Az előadáson ismertetésre kerül, hogy miben különbözik a klasszikus Tomatis hallásterápia a Magyarországon gyakorlatban lévő hallásterápiáktól.
Szólj hozzá!
|

Folytatódik a Bárczi-(gyógy)tea sorozat

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon második évben rendezik meg a "Bárczi-(gyógy)tea" rendezvénysorozatot, ahol aktuális szakmai, szakmapolitikai témákat járnak körül egy tanéven keresztül.
Szólj hozzá!
|

Tájékoztató a Budapesti Korai Fejlesztő Központ 2014/15-ös képzéseiről

Budapesti Korai Fejlesztő KözpontA Budapesti Korai Fejlesztő Központ diagnosztizáló és fejlesztő munkája mellett képzéseket is szervez. A képzések témái szorosan összefüggnek azokkal a hangsúlyos tevékenységeinkkel, amelyeket kiemeltnek, a Központra leginkább jellemzőnek gondolunk. Egyúttal célunk, hogy e témákhoz kapcsolódó tudástartalmakat és szemléletmódot továbbadjuk az érdeklődő és a képzésre vállalkozó szakembereknek.
Szólj hozzá!
|
ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ blogja: "Nemsokára mindenki megtudhatja milyen érdekesek vagyunk!"
Elindult az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény blogja, ahol bepillantást nyújtunk iskolánk diákjainak és pedagógusainak mindennapjaiba.

Két hónap határán vol. 3. (jan. 31.-feb. 1.)
Hülyítődoboz
2015. 01. 31 18:03
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05