bezár
 

film

2021. 03. 02.
Berlinale – sztárok nélkül
Se sztárok se közönség, így kezdődik a Berlinale
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Berlinale – sztárok nélkül A berlinale a cannes-i és velencei mellett a legjelentősebb az A kategóriás filmfesztiválok sorában. Éves költségvetése nagyjából 25 millió  euro, ami 8 milliárd forintnak megfelelő összeg. Idén a koronavirus járvány miatt átszervezték, a hagyományos, év eleji időpontban csak a szakmai kísérőrendezvényeket tartják meg, online formátuman a szemlére beválogatott alkotásokat pedig egy ideiglenes streamingszolgáltatás a Berlinale Media Service  (BMS) révén mutatják be a resztirált filmes szakemberek.

Az idei, 71. filmfesztiválon két magyar nagyjátékfilm is versenyez az Arany Medve díjért, amely a legjobb filmért jár. Nagy Dénes rendezői bemutatkozását a Természetes fény című magyar-lett-francia-német koprodukciót kedden, Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című alkotását szerdán nézhetik meg a kritikusok a BMS-en.

A két magyar film 13 munkával versenyez a legjobb filmnek járó díjért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztandó Ezüst Medvékért. A nemzetközi zsűri döntéseit pénteken ismertetik. A meghívottak között van Enyed Ildikó is, aki  2017-ben nyerte meg a legjobb nagyjátékfilmért járó Arany Medvét. 

Amennyiben a járványhelyzet engedi, úgy a nyilvános vetítéseket június 9-től június 20-ig tartják meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

J Blakeson: Fontos vagy nekem
Zed Nelson The Street című filmje kapcsán
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról

Más művészeti ágakról

art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről
gyerek

13 Pagony könyv az évtized legjobb gyerekkönyvei között!
A zsűri szavazatai alapján a Boszorkánycica az évtized gyerekkönyve!
art&design

Archivált otthonaink Archivált otthonaink
„Mikhail Bushkov & Olga Bushkova «ZRH»” című kiállításukról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés