bezár
 

film

2021. 04. 14.
Shakespeare/37 címmel indít online sorozatot a TRIP WebSzínháza
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Shakespeare/37 címmel indít online sorozatot a TRIP WebSzínháza A TRIP WebSzínház Shakespeare/37 című online sorozata Shakespeare drámáit helyezi új kontextusba. A premiert szerdán tartják a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF).  

Az új, online széria Shakespeare összes drámáját új kontextusba helyezi a Dogma-filmek által ihletve - olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
Mint írják, 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, költő írt húszperces etűdöket William Shakespeare egy-egy művéből kiindulva. A színházi jeleneteket filmes eszközökkel dolgozzák fel, a sorozatot egy virtuális társulat hozza létre. A premiert szerdán 20 órától tartják a BTF YouTube-csatornáján.                                                                                                            A közleményben felidézik, hogy a TRIP a hirtelen megváltozott kulturális körülményekhez alkalmazkodva 2020 tavaszán megalapította az Első Magyar Karantén-Színházat. Első websorozatuk, a Jelenetek egy háztartásból sikere láttán a TRIP WebSzínházának csapata úgy döntött, hogy feltárják a film és a színház közötti kapcsolat további lehetőségeit. Az alkotói csapat olyan projektet keresett, amely a magyar és a nemzetközi közönség figyelmét is egyaránt felkelti, így döntöttek Shakespeare mellett. A websorozat az író teljes drámai életművét, mind a 37 drámáját feldolgozza. A szériában az írói előszó által egyből a kiemelt jelenetet, a színdarab központi konfliktusát tárják a néző elé. Minden epizód középpontjában egy karakter vagy kulcsjelenet áll. Az epizódok műfaja változatos, vannak köztük zenés videoklipek, verses elbeszélések is.

A sorozat rendezője Magács László, operatőre Mesiter Natália Nóra. Az epizódokat Budapest rejtett, alig ismert helyszínein - ipari épületek, víztározók, a nyilvánosság elől elzárt házak - forgatják, nincsenek épített díszletek.
A Shakespeare/37 című projekt kizárólag online lesz látható - angol felirattal is. Szerdán három rész debütál a sorozatból.

Az előadás ingyenesen megtekinthető a  Budapest Tavaszi Fesztivál honlapján április 14-én szerdán 20:00-kor.

                                                                       A kép forrása a Webszínház logója.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Haspel Adrienne-nel, az Egyesült Államokban dolgozó magyar vágóval alkotói módszerről, hatásokról, amerikai tapasztalatokról
Visky Ábel: Mesék a zárkából

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Örgryte Helyzetjel - Örgryte
Saját történelem
irodalom

A(z intertextuális) metavers mint a korporeografikus multifokalitás terepe A(z intertextuális) metavers mint a korporeografikus multifokalitás terepe
A test motivikus közegeinek szubverzív műveletei Medbh McGuckian három szövegében
irodalom

Életrevalóság Életrevalóság
Nemes Z. Márió esszéje a Prae folyóirat Ragály-számából
A teremtés koronája – Karanténantológia. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Darida Benedek. Helikon kiadó, 2020.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés