bezár
 

film

2022. 09. 23.
Ma este látható A barlang a Művész moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Michelangelo Frammartino fikciós dokumentumfilmjét, A barlangot  itthon először a 18. Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon vetítették. Az olasz rendező Az élet négyszer című filmet követően ismét meditatív hangulatú, festményszerű képekben gazdag filmet tár a nézők elé.  

Frammantino alkotása elnyerte a 78. Velencei Filmfesztivál zsűrijének különdíját, és számtalan filmes seregszemle közönségét varázsolta el Brüsszeltől egészen Jeruzsálemig. A rendező által megteremtett, egyedi moziélményt nyújtó világ fikcióba csomagolt dokumentumfilm, amely költői, csendes harmóniával hat a befogadóra. A meditatív jelleg mellett A barlang valódi filozófiai feladványnak is tekinthető, amely a civilizáció és természet között feszülő örök ellentétet elemzi.

A film a miskolci premiert követően néhány vetítés erejéig még látható a mozikban. Szeptember 23-án 18:30-as kezdéssel a VIII. Globális Klímasztrájk tiszteletére a Művész mozi tűzi műsorra a filmet.

 

Képek: 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál
Forrás: magyarhangya

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Többek között Orvos-Tóth Noémi, Nyáry Krisztián és Kadarkai Endre beszélgetnek az alkotókkal
The Son a velencei filmfesztiválon
Olivia Wilde és a Nincs baj, drágám Velencében

Más művészeti ágakról

Vonnák Diána: Látlak, Jelenkor, Budapest, 2021.
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla legújabb mesekönyvéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés