bezár
 

gyerek

2018. 11. 30.
Szuper ajándék a Papírszínház
Csányi Dóra gibbonról és makákóról valamint egy elsőkönyves szerző fontos kiadványáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szuper ajándék a Papírszínház A kiadók képviselőit kérdeztük az idei év legjobb mondatáról, a karácsonyfa alá kerülő könyvekről és gyerekirodalmi programokról. Kérdéseinkre a Csimota kiadótól Csányi Dóra válaszolt.

PRAE.HU: Van-e, és ha igen, mi volt az a könyv, amit szerettél volna idén megjelentetni, de valamiért mégsem sikerült?

Sajnos több is, kicsúsztunk az időből, így Borbáth Péter, Sündör és Niru című könyvének a folytatása csak jövő év elején fog megjelenni, de a címét legalább elárulhatom: Együtt a Pörkeföldre, de a Papírszínház-mesék közül sem sikerült mindent megvalósítanunk, amit terveztünk.

PRAE.HU: Mi volt számodra a legjobb gyerekkönyvben szereplő mondat az idén? Miért?

Nehéz lenne egyet kiválasztani, főleg a legjobbat, azt gondolom, hogy ugyanilyen nehéz lehet jó utolsó mondatot írni, de úgy érzem Várszegi Adélnak sikerült a Gibbon és makákó című könyvben, mivel tökéletesen összefoglalja a két barát újbóli egymásra találását a könyv végén.
„– Úgy látszik – hagyta helyben a fáradt gibbon és csak feküdtek egymás mellett a vaddisznóitató és a csillagos ég közt az új majdnem közös gibbonfészekben, a makákó pont úgy, mint egy makákó, a gibbon meg pont úgy, mint egy gibbon.”

Gibbon és makákó

PRAE.HU: Ha a kiadótól egyetlen gyerekkönyvet kéne a karácsonyfa alá tenni, melyik lenne az?

Szuper ajándék a Papírszínház, ami otthon is nagy élmény a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

hallodPRAE.HU: Melyik könyv volt számodra idén a legnagyobb meglepetés és miért?

Nehéz meglepetésről beszélni, hiszen sokszor hónapokon keresztül dolgozunk a szerzőkkel a szövegeken és az illusztrációkon, de nagyon örülök, hogy idén is sikerül egy elsőkönyves szerző munkáját megjelentetnünk. Diósi Annamária, Hallod? című játékos foglalkoztató kiadványa azért is nagyon fontos, mert ez egy olyan komplex feladatgyűjtemény, melyet halló és hallássérült gyerekek is használhatnak.

PRAE.HU: Egy nagy gyerekirodalmi fesztiválon milyen programot szerveznél/látnál szívesen? 

Jó lenne több pedagógusoknak és diákoknak szóló rendezvény, ahol az újdonságokkal találkozhatnak, ahova akár egész iskolai osztályok is kimehetnek irodalom óra keretében.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Németh Eszter --


További írások a rovatból

Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa

Más művészeti ágakról

Todd Phillips: Joker
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés