bezár
 

építészet

2008. 06. 08.
Casa Pite - Papudo, Chile
építész: Smiljan Radic
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Casa Pite - Papudo, Chile Egy újabb dél-amerikai ház, a titokzatos chilei építésztől, Smiljan Radic-tól. A fővárostól, Santiago De Chile-től nem messze, az Atlanti-óceán partján.
Papudo emberibb környezet, mint Los Vilos, ahonnan bemutattunk egy nyaralót Cecilia Puga-tól. Papudo környéke turisztikai központ, egyrészt a főváros közelsége miatt, másrészt a természeti adottságok kedvezőbbek a tengerben való fürdéshez és a napon való fekvéshez.

De természetesen egy építész számára kíhívást csak az extrém körülmények jelenthetnek. Itt is megtalálták az egyetlen olyan sziklaszirtet, ahová a megszokottól eltérő épületet lehet tervezni.
Mivel a telek tulajdonképpen egy sziklafal, ezért az épület tetejét alakították ki terasznak, ahol a nap nagyrészét töltik a tulajdonosok..

Smiljan Radic Santiago De Chile-ben született 1965-ben. 1989-ben diplomázott az Escuela de Arquitectura de la Pontificia Universidad Católica de Chile egyetemen, majd az Istitutto Univertario di architettura di Venezia folytatta tanulmányait.Casa Pite, Papudo, Chile
építész: Smiljan Radic
építés ideje: 2006


Fotó: Cristobal Palma
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Árvai András --


További írások a rovatból

építészet

Mi lesz velünk, szomszéd? Mi lesz velünk, szomszéd?
Lényegi kérdések, költői válaszok
építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott
építészet

Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát! Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát!
Különutak - Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció

Más művészeti ágakról

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés