bezár
 

gyerek

2011. 12. 12.
Ölelj meg! - Új karácsonyi találkahely a Goethe Intézet előtt
2011. december 12-től 2012. január 6-ig Goethe Intézet, 1092 Budapest, Ráday u. 58., az épület előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ölelj meg! - Új karácsonyi találkahely a Goethe Intézet előtt 2011. december 15. és 2012. január 6. között ölelésre vár egy hóember a budapesti Goethe Intézet épülete előtt. A Goethe Intézet és a Kitchen Budapest interaktív karácsonyi installációja igazi közösségi élmény. És alighanem a legragyogóbb találkahely a városban.
Egyedül nem megy: a Ráday utca 58. előtt álló hatalmas hóember teljes átfogásához legalább három ember ölelő karjaira van szükség. S ha több is rendelkezésére áll, még boldogabb a társaságot kedvelő óriás. Minél több ölelő kar fogja át hóembert, annál nagyobb ragyogást hoz a borongós télbe - három teljes héten át, naponta reggel 8-tól este 10 óráig! Éjszakára a hóember aludni tér. Fényképezőgépet hozni mindenképpen ajánlatos: a kollektív teljesítmény eredménye azonnal látható és fotózható lesz a Goethe Intézet homlokzatán. Minél többen ölelik át ugyanis a hóembert, annál nagyobb lesz a boldogsága, az épület homlokzata pedig annál fényesebben ragyog! A Kitchen Budapest és a Goethe Intézet interaktív karácsonyi installációja.

Fényteremtés öleléssel: igazi karácsonyi történet. „Hóemberünkkel melegséget és fényt szeretnénk hozni a sötét és hideg télbe. Kicsik és nagyok, unokák és nagyszülők, tősgyökeres helybéliek és világjáró idegenek örömére” – ekképp invitál mindenkit Jutta Gehrig, a Goethe Intézet igazgatónője, a Ráday utca 58. elé.

A a hóember és a fény a Kitchen Budapest és a Goethe Intézet interaktív karácsonyi installációja. A Kitchen Budapest egy innovációs labor – városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, ahol fiatal kutatók teret és eszközt kapnak a szabad gondolkodásra s a kreatív csapatmunkára. A műhely alapvető célja, hogy rátapintson a társadalom, a művészet, a tudományok és az új média közötti kapcsolódási pontokra.

A hóember programja:

2011. december 12-től, sötétedéstől a hóember még energiát gyűjt, de már átölelhető.

Hivatalos nyitóölelések 2011. december 15-én 17-től 18 óráig.

2011. december 15. és 2012. január 6. között a hóember teljes pompájában tündököl.


Várnak tehát mindenkit 2011. december 15-én (csütörtökön) sötétedéstől a közös nyitóölelésekre. Megnyitó zenével és közös fotózással december 15-én 17 órától 18 óráig.

A szlogen:
Várunk, gyere, ölelj!
www.goethe.de/hoember

nyomtat

További írások a rovatból

gyerek

Hamupipőke, Csillagszemű – és a többiek Hamupipőke, Csillagszemű – és a többiek
Interjú Boldizsár Ildikó mesekutatóval
gyerek

Egy hihetetlenül jó folytatás Egy hihetetlenül jó folytatás
Brad Bird: A hihetetlen család 2
Beszélgetés Kárpáti Tiborral - Margittai Zsuzsa interjúsorozata kortárs magyar gyerekkönyv-illusztrátorokkal

Más művészeti ágakról

Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán
film

Van még tartalék a szuperhősökben Van még tartalék a szuperhősökben
Peyton Reed: A Hangya és a Darázs
irodalom

Kötelező irodalom halvacsora mellé Kötelező irodalom halvacsora mellé
Szöveghullám Balatonföldváron


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés