bezár
 

gyerek

2013. 05. 12.
Janikovszky Éva vándorkiállítás és rajzkiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Janikovszky Éva vándorkiállítás és rajzkiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban Janikovszky Éva életét és munkásságát bemutató vándorkiállítás és a "Ha én felnőtt volnék" rajzpályázat legjobb hetven rajzából készített tárlat nyílik meg 2013. május 15-én 10.30 órakor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában. A kiállítások június 1-ig tekinthetőek meg.
Ebben az évben az írónő halálának tizedik évfordulója alkalmából országszerte számos programot szervez az életművét gondozó Móra Kiadó. Az általuk létrehozott vándorkiállításon az idegen nyelvű könyveken, grafikákon kívül megtalálhatók az írónő kevésbé ismert fotói, írógépe, díjai, gyerekkori naplóinak részletei, a Janikovszky Éva Alapítvány által adható irodalmi díj, valamint a Bertalan és Barnabás című művéből készült bábelőadás kellékei, az Égigérő fű című filmmel és a Pesti Magyar Színház által 2013 áprilisában színpadra állított produkció színpad makettje és ezek fotói. A látogatók húszperces filmet láthatnak, amely az írónő életével kapcsolatos fotókat, riportrészleteket, illetve az MTV által ritkán sugárzott animációs filmrészleteket tartalmazza. A kiállításra érkező iskolai csoportok számára foglalkoztató füzet segíti a téma feldolgozását.

A Móra Kiadó által meghirdetett 5-10 éves gyerekeknek szóló „Ha én felnőtt volnék” című rajzpályázat 2013. március 31-én zárult. A szakmai zsűri és a közönség által legjobbnak ítélt rajzokból hetven kerül bemutatásra a Központi Könyvtár Kisgalériájában. A kiállított rajzok alkotóinak névsora a Móra kiadó honlapján (www.mora.hu) és Facebook oldalán érhető el.

Az ünnepélyes megnyitó után Horváth Lili színésznő „Ha én felnőtt volnék” címmel interaktív játékos foglalkozást tart a gyerekeknek a Sárkányos Gyerekkönyvtárban.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2013. március 25. és április 25. között immár 10. alkalommal hirdette meg a Janikovszky Éva meseíró pályázatot „Az úgy volt…” címmel, melyre 1200 pályamű érkezett. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2013. május 31-én, pénteken 14 órakor kerül sor a Központi Könyvtárban.

További információ:
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára
www.fszek.hu
udvarnokyv@fszek.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa

Más művészeti ágakról

Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés