bezár
 

art&design

2011. 03. 22.
Kiállítási lehetőségek Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Újlipótvárosi Klub Galéria, a JAMK, Városház és RAM Galériák 2012/13 évi kiállítási pályázata kortárs képzőművészek egyéni illetve csoportos kiállításaira.
A Galériák kurátori testülete pályázatot hirdet magyarországi és határon túli (magyar és nemzetközi egyaránt) képző- és iparművészeknek egyéni illetve csoportos kiállításon való részvételre. A kiállítások célja, hogy bemutasson egészen különböző művészeti tendenciákat és irányokat.

Minden pályázó legfeljebb 5 művének jó minőségű 1 MB-nál nem nagyobb reprodukciójával és részletes szakmai önéletrajzzal, valamint egy maximum 5 mondatos kiállítási szinopszissal pályázhat. A beérkezett pályamunkákat a 8 fős meghívott szakmai zsűri a galériák vezetőjével közösen bírálja el.

A kuratórium összesen 38 – egyéni, páros vagy csoportos – kiállítás megvalósulásának biztosít teret és lehetőséget (szervezés, kivitelezés és lebonyolítás).

A kuratórium szakmai döntése alapján a hat legtöbb szavazatot kapott pályázó önálló kiállítási lehetőséget kap az Újlipótvárosi Klub-Galériában 2012 áprilisától kezdődően; ezekre a Galéria fenntartója befogadó nyilatkozatot állít ki.

A kuratórium külön figyelmet szentel a XIII. kerületben élő és vagy alkotó művészek pályaműveinek, ezek közül a hat legkiválóbb a legmagasabb protokoll helyszíneken – RAM és, Városháza önálló kiállítás formájában mutathatják be alkotásaikat. (A pályázatra kizárólag fotó-, festmény vagy grafikai anyagot várnak.) A kuratórium a fenti kiállítási – lehetőségektől teljesen függetlenül csoportos, a következő témák szerinti gyűjteményes kiállításához is vár pályaműveket:

1. Bohócok, artisták, idomárok, azaz ’cirkusz az egész világ’
2. Hommage á Radnóti Miklós
3. Végpontok
4. Számmisztika és numerológia
5. XXI. századi miniatúrák
6. Múlt és jelen a XIII. kerületben
7. Ex libris, 2012
8. Zene – képek
9. Színház az egész világ
10. Adventi képzőművészeti vásár december első két hétvégéjén

A pályázatokat személyesen vagy postán katalógus/CD/DVD formájában és/vagy e-mailen várják a kult13@windowslive.com címre. Kérdéseket ugyancsak ezen az e-mail címen lehet feltenni. Pályázatok leadási határideje: 2011. május 15. Május 15-e. A szervezők a pályázaton részt vevő művészek mindegyikét legkésőbb május 31-ig értesítik.

A szakmai zsűri által beválogatott művek beszállításáról a pályázó gondoskodik. A pályamunkákat minden esetben installálásra alkalmas állapotban a későbbi személyes egyeztetés szerint várják.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés