bezár
 

art&design

2011. 03. 28.
Párizs asszonyai olasz festményeken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy újra felfedezett olasz festő alkotásaiból nyílt kiállítás a hétvégén a Comói-tónál: Giovanni Boldini a 19-20. század fordulóján Párizs asszonyait örökítette meg.
A századfordulón számos olasz festőt vonzott a francia főváros, ahol a kor életörömét, eleganciáját elsősorban női portrékon festették meg. Giovanni Boldinit (1842-1931) generációja első számú olasz képviselőjeként tartották számon, korában Párizs egyik legnépszerűbb portréfestője volt.

Életművéből Boldini és a Belle Époque címmel július 24-ig látható kiállítás a comói Villa Olmo múzeumban(www.grandimostrecomo.it), ahol Boldini hatvan alkotása mellett a kortársak, Giuseppe De Nittis, Federico Zandomeneghi és mások festményeit is bemutatják.

Boldini 1871-től élt Párizsban, és az 1889-es világkiállítás olasz pavilonjának biztosa is volt. Nevét sokáig elsősorban Verdi-portréjáról ismerték, tavaly azonban egy párizsi lakásban véletlenül megtalálták egy azelőtt ismeretlen portréját, amelyet kétmillió euróért árvereztek el.

A Villa Olmóban rendezett kiállítások különlegességének számít, hogy színielőadások is készülnek a tárlatok anyagából. A Boldini-képek sugallta múzeumi előadás a Caffé Belle Époque címet kapta: Verdi Traviatájának nyomán Violetta és Alfredo szerelméről szól.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés