bezár
 

art&design

2011. 03. 28.
Design Hét lengyel díszvendégséggel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén szeptember 30. és október 9. között rendezik meg Budapesten a Design Hetet, amelynek témája a couleur locale (helyi szín, helyi árnyalat), díszvendége pedig az EU soros elnökségét Magyarországtól július elején átvevő Lengyelország lesz.
A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a nyolcadik alkalommal megrendezendő fesztiválon a már hagyományos programokat idén is a szervező Design Terminál saját projektjei egészítik ki: a fesztiválnyitó kiállítás és egy sztárdesigner előadása mellett lesznek design túrák, nyitott stúdiók, valamint kreatív workshopok felnőtteknek és gyerekeknek.

A 2011-es téma a couleur locale: ez az eredetileg a francia romantikához köthető művészeti szakkifejezés a fesztivál idei szlogenjeként az ország vizuális kultúrájának egyedi vonásaira, designértékeire utal. Olyan helyi árnyalatokra és színekre, amelyek sajátos közép-európai helyzetünkből és létünkből következnek, s amelyekre a globalizálódó világ is intenzíven kíváncsi - írják az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

Mint rámutatnak, számos designer szerint a kulturális és földrajzi háttér, a történelem, a lokális színek és a hagyomány azok az inspirációs források, amelyek alkotói tevékenységüket hitelesítik.

Vizuális és tárgyi kultúránk nyelvünkhöz hasonlóan elidegeníthetetlen, s a globalizáció legfontosabb hozadéka lehet, hogy ideális esetben tükörként funkcionál, amely segít megpillantani, felismerni saját arcunkat - hangsúlyozzák a Design Hét szervezői, akik
nemcsak összegyűjteni és felmutatni akarják a hazai design értékeit, de nemzetközi kontextusba is helyezik azokat.

A szervezők emlékeztetnek arra, hogy tavaly minden korábbinál sikeresebb és nagyobb szabású volt a fesztivál: a 190 partner együttműködésében megvalósult csaknem 120 esemény 60 ezer fős közönséget vonzott.

Az idén még április 30-ig várják azok jelentkezését, akik partnerként szeretnének saját programmal csatlakozni az októberi eseménysorozathoz.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés