bezár
 

art&design

2011. 04. 02.
Különleges Lucian Freud portré kerül kalapács alá
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A német származású brit festőművész, Lucian Freud művészetében fordulópontot jelentő portrét bocsát árverésre a londoni Christie's aukciósház június 28-án.
Az 1958-59 között született Woman Smiling (Mosolygó nő) című alkotás az egyetlen portré, amelyet Freud egyik feleségéről, Suzy Boytról készített, aki házasságuk ideje alatt öt gyermekkel ajándékozta meg a művészt.

A festmény, amely a szakemberek szerint fordulópontot jelentett a ma 88 esztendős Freud művészetében - a sík ecsetvonásoktól a vastagon felvitt durva impastóig vezető úton - az aukciósház reményei szerint 3,5-4,5 millió fontért (1-1,4 milliárd forint) talál majd gazdára a június 28-i árverésen.

A portrét április 2-3-án egy moszkvai kiállításon is bemutatják, amely az aukciósház szerint Freud munkáinak első "jelentős" oroszországi megjelenése lesz. A szakértők reményei szerint a festmény a tehetős orosz műgyűjtők figyelmét is felkelti, akik kínai társaikkal együtt hatalmas szerepet játszottak az elmúlt években a műtárgypiac fellendítésében.

Lucian Freud eddigi árverési rekordját 2008-ban érte el, amikor Benefits Supervisor Sleeping című festménye 33,6 millió dollárért (6,3 milliárd forint) cserélt gazdát a New York-i Christie's árverésén. Hivatalosan ugyan nincs megerősítve, de a képet állítólag az orosz milliárdos, Roman Abramovics vásárolta meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Ari Aster: Fehér éjszakák
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés