bezár
 

art&design

2011. 04. 04.
Hozzátartozók tiltakoznak a WTC-áldozatok múzeumi elhelyezése ellen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A New York-i Kereskedelmi Világközpont (WTC) elleni támadásban elhunyt áldozatok hozzátartozói ellenzik azt a tervet, hogy a romoknál talált több mint kilencezer azonosítatlan emberi maradványt a Ground Zerónál létrehozott múzeumban helyezzék el.
A terv ellenzői azt akarják elérni, hogy az ismeretlen emberi maradványok ne 21 méterrel a föld alatt, az egykori ikertornyok helyén épült Szeptember 11. Nemzeti emlékhely és múzeumban (National September 11 Memorial & Museum) temessék el, hanem erre a célra építsenek egy külön síremléket.

A tíz évvel ezelőtti terrortámadás után összesen 1123 embert, azaz a halálos áldozatok 41 százalékát nem sikerült még azonosítani. A romok szétválogatásánál talált 9041 csont- és szövetdarabkát genetikai azonosítás céljára tartósították. Ezek a minták legutóbb 2009-ben segítették az orvosszakértők munkáját.

A múzeum tevei szerint a maradványok egy fal mögé kerülnének, a hozzátartozók azonban elképesztő ötletnek tartják, hogy szeretteikből turistalátványosság legyen.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
Esterházy az Ódry Színpadon
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés