bezár
 

art&design

2008. 06. 17.
Múzeumok éjszakája - Biblia-kiállítás és fáklyás hegyi túra Pécsett
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Biblia-kiállítással, fáklyás kirándulással és egyebek mellett "világító ásványokkal" várják az érdeklődőket szombaton, a Múzeumok éjszakáján a baranyai megyeszékhelyen, ahol estétől tárlatvezetéssel a Klimo könyvtár és több múzeum is látogatható.
Győrffy Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: az egykori püspöki, ma egyetemi Klimo könyvtár ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt és a "Biblia Éve 2008" programsorozathoz kapcsolódóan különleges tárlaton mutatja be a püspökség bibliagyűjteményének legszebb, legértékesebb darabjait. Az érdeklődők a könyvtár más kiállításain megismerkedhetnek a nyomdászat és a könyvkészítés XV-XIX. századi fejlődésével, azon belül is az ebben az időszakban készült orvostudományi munkákkal.

Az MTI úgy értesült, hogy szombaton délután egy óráig nyílt napot tart a Zsolnay Porcelánmanufaktúra és éjfélig látogatható az ókeresztény emlékeket bemutató Cella Septichora Látogató Központ. A Pécsi Ifjúsági Központ tűzugrást, valamint tűzön járást szervez a bátor vállalkozóknak.

A Múzeumok éjszakáján több pécsi gyűjtemény nyitva tartása meghosszabbodik. Walterné Müller Judit, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának helyettes vezetője kedden sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy esti tárlatvezetésre várják a látogatókat a Csontváry, a Zsolnay, a Vasarely, a Várostörténeti Múzeumban, valamint az erre az alkalomra ismét megnyíló Reneszánsz Kőtárban.

Hozzátette: a Modern Magyar Képtárban rézfúvós koncert lesz, a Természettudományi Múzeumban Magyarországon talált ásványokból nyílik tárlat "Világító ásványok" címmel. A Néprajzi és a Régészeti Múzeum családoknak rendez játékos, kézműves foglalkozásokat, utóbbi íjászbemutatóra, továbbá jakabhegyi fáklyás kirándulásra várja a kikapcsolódni vágyókat.

Walterné Müller Judit szólt arról, hogy a Vasarely-kiállítás szombaton még látható, utána öt hónapig nélkülözni kénytelen a pécsi közönség. A múzeum anyagát ugyanis az egri Nagy-Zsinagóga Galériában, valamint Írországban és Franciaországban mutatják be. A gyűjtemény, több magángyűjtő tulajdonában lévő Vasarely-alkotással kiegészítve, november 15-én tér vissza a baranyai megyeszékhelyre.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés