bezár
 

art&design

2011. 04. 05.
Az Uffizi-képtár titkos termei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sose látott remekművek sorakoznak a firenzei Uffizi-képtár raktáraiban. Néhány közülük júniustól látható lesz a múzeum új termeiben.
Uffizi 2-nek nevezte el a nagyközönség előtt lezárt termeket a képtár igazgatója, Antonio Natali. Ahogyan a Corriere della Sera napilap kiderítette, az évente több mint másfél millió olasszal és külföldivel - a Colosseum és a pompeji ásatások mögött - a harmadik leglátogatottabb olasz múzeumnak számító Uffizinek titkos szárnya is van.

A képtár raktárairól van szó, ahova csak művészettörténészek vagy restaurátorok léphetnek be: itt legalább annyi Botticellit és Tizianót őriznek, mint a közönség látogatta termekben.

Az Uffizi 2 a múzeumnak a Loggia dei Lanzi - lodzsával szomszédos épületrészében húzódik, és több mint 2500 képet őriz.

"Az Uffizi összes festménye itt szeretne lenni" - nyilatkozta Natali, hangsúlyozva, hogy a mesterséges fény és pára-ingadozás nélküli termekben a remekművek kivételes gondozásban részesülnek.

Csak külföldi kiállításért hagyják el a raktárt: nyolcvankét kép jelenleg Kínában látható, ahol több mint egy millióan voltak rájuk kíváncsiak. Változás júniusban lesz, amikor a raktárból száz alkotás az Uffizi új, nyolctermes szárnyába kerül. Natali azt nem árulta el, mely festményekre esett a választás.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
Danny Boyle: Yesterday
színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés