bezár
 

art&design

2011. 04. 06.
Ráday Könyvesház: Hommage á Kondor Béla
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hommage á Kondor Béla címmel rendeznek kiállítást a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola egykori művészeti szakos diákjainak mai alkotásaiból a Ráday Könyvesház Képesház Galériájában.
"A kiállítással azt ünnepeljük, hogy az iskola művészeti képzése felveszi a Kondor Béla Képző- és Iparművészeti Tagozat nevet. Kondor kimagasló egyéniség, sokoldalú művész - festő, grafikus, költő - volt, a művészkollégák egyik közös példaképe, akinek sokoldalúságát itt, a saját képzésünkben is igyekszünk megvalósítani" - mondta az MTI-nek Sári Mihály szervező, az iskola művésztanára.

Az április 28-ig látogatható kiállításon Barát Fábián, Bozsik Tamás, Gilly Tamás, Kis Tamás és Szirmai Nóra szobrászok, Király Gábor, Nagy Otília, Szűcs Levente és Ujfalusi Éva festőművészek, Király Hajnalka, Mulaj Sándor, Petényi Tibor és Rontó Lili grafikusok, Fritz Zoltán, Sütő Erika, Strohner Márton és Zakar József keramikusok, Gál Kata textiltervező és Kertész Attila formatervező munkái, valamint egyetemi hallgatók alkotásai tekinthetők meg.

Mint Sári Mihály elmondta, a kiállított művek szorosan nem kapcsolódnak Kondor Bélához, az összekötő kapocs a kiállító művészek közös alma matere és az abból megörökölt szellemiség.

A kiállítás megnyitójára csütörtökön 17 órakor kerül sor a Ráday Könyvesház Képesház Galériájában. A tárlatot Gaál József, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, festőművész nyitja meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés