bezár
 

art&design

2011. 04. 06.
Harry Potter New Yorkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Harry Potter filmek eredeti kellékeiből, díszleteiből nyílt kedden kiállítás a New York-i Discovery Time Square kulturális központban. Közben J. K. Rowling fontolóra vette a regények digitális kiadását is.
A Harry Potter: The Exhibition elnevezésű tárlat látogatói beleülhetnek Hagrid székébe, kipróbálhatják a Teszlek süveget, valamint a kviddics játékot és végigsétálhatnak a Roxfort varázslóiskola nagy fogadócsarnokán.

Azokat a jelmezeket is meg lehet tekinteni, amelyekben Harry, Hermione és Ron - a J. K. Rowling regényfolyamából készült filmek főszereplői - életük első iskolai bálján vettek részt.

A kiállítás szeptember 5-ig várja a vendégeket, azt követően Seattle-be, Chicagóba, Bostonba, majd Torontóba költözik.

Közben az idei nyári moziszezon legjobban várt filmjei között július 15-én végre a filmszínházakba kerül a legeslegutolsó Potter-produkció, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. része is.

Rowling regényei világszerte 450 millió példányban keltek el. Az írónő londoni ügynöke hétfőn arról számolt be, hogy az írónő a regénysorozat e-könyvben történő kiadásán gondolkodik.

Rowling korábban engedélyezte a könyvek digitális audio letöltését, de mindeddig elzárkózott az e-könyves változattól, pedig a rajongók már jelezték, hogy a 6-800 oldalas kötetek könnyebben kezelhetőek lennének digitális változatban.

Egyes jelentések szerint az internetes kalózkodás miatt ódzkodott az e-verziótól, de illegális honlapokról már letölthetőek a regények.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával

Más művészeti ágakról

Nagy Zoltán: Szép csendben
irodalom

Huszonegyedik #12 Huszonegyedik #12
A Másik domesztikálása
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés