bezár
 

art&design

2011. 04. 08.
Ingyenes a belépés a Hundertwasser-múzeumba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes belépéssel, különkiadású bélyeggel és évfordulós kiállítással várja a látogatókat a húszéves bécsi Kunst Haus és az épületben működő Hundertwasser-múzeum.
A Friedensreich Hundertwasser tervei szerint épült kiállítóhely szombaton ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, ebből az alkalomból egy napig ingyenesen látogatható az intézmény valamennyi kiállítása. A fotóművészet szerelmeseit az idei évben az ősszel nyíló, Henri Cartier-Bresson képeiből rendezendő kiállítással várják.

A jubileumi évben július 7-től Hundertwasser világa címmel a Kunst Hausban időszaki kiállítás mutatja be a 2000-ben elhunyt művésznek az ökológiai szempontú építészetben betöltött úttörő szerepét.
Továbbra is látható emellett az az állandó kiállítás, amely a Hundertwasser-életmű - festmények, grafikák, épülettervek és makettek - átfogó bemutatására vállalkozik.

Az Osztrák Posta bélyeget bocsátott ki az évfordulóra és ideiglenes postahivatalt nyitott az épületben, ahol a gyűjtők megvásárolhatják és lepecsételtethetik a bélyegkülönlegességet.

A Kunst Haus megalapítása óta tudatosan vállalkozik olyan XX. századi művészek bemutatására is, akik megosztják közvéleményt. Ezt a hagyományt követve idén H. R. Giger műveit mutatja be.

A svájci grafikus bizarr fantáziaalakjai közül a legismertebb A nyolcadik utas: a Halál című tudományos-fantasztikus film földönkívüli lénye. A tárlat júniusig látható.

Novemberben nyílik és jövő februárig látható a Kunst Hausban a XX. század egyik legnagyobb fotóművészének, Henri Cartier-Bressonnak indiai, oroszországi és szerte az Amerikai Egyesült Államokban tett utazásai alkalmával készült képeit bemutató tárlat.

Az egyedi formavilágáról, a természettel harmóniára törekvő építészeti megoldásokról, a színekhez való vonzódásáról ismert Friedensreich Hundertwasser (eredeti nevén Friedrich Stowasser) osztrák építész, képzőművész 1928-ban született Bécsben.

Tervezői munkásságának az osztrák fővárosban a Hundertwasser-ház néven ismert, 1985-ben átadott lakóház és az attól nem messze, 1991-ben emelt Kunst Haus, valamint egy ugyancsak formabontó külsejű hőerőmű állít emléket.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Fischer Iván változata A Müpában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés