bezár
 

art&design

2011. 04. 09.
Közel 60 millió eurós ráncfelvarrást kap a Neue Pinakothek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közel 60 millió euróból újítják fel a müncheni Neue Pinakothek múzeumot, az első becslések szerint a munkálatok akár négy évig is eltarthatnak a neves intézményben.
A három évtizede egy posztmodern épületben működő képtárat a felújítás idejére teljesen be kell zárni - erősítette meg a kulturális minisztérium szóvivője a sajtó értesüléseit.

A Neue Pinakothek falai között már most is zajlanak munkálatok, a 9,6 milliós felújítás azonban súlyos hiányosságokat fedett fel, többek közt a tűzvédelem területén. A rekonstrukció az épület tetőszerkezetét is érinti, súlyosabb gond, hogy azbesztet is találtak. A látogatókat nem fenyegette veszély - hangsúlyozta a szóvivő.

A hatóságok még nem tudják, mikor kezdődnek a munkálatok, a tájékoztatás szerint a költségek is növekedhetnek. Csak a felújítás tervezésének időszaka három évet emészthet fel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
Todd Phillips: Joker


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés