bezár
 

art&design

2011. 04. 10.
Díjazták a legjobb karikatúrákat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többek közt ausztrál, iraki, spanyol, brazil és horvát karikaturisták munkáit ítélet a legjobbnak a World Press Cartoon elnevezésű rangos díj zsűrije, idén Barack Obama amerikai elnök, Julian Assange, a wikileaks oknyomozó portál alapítója, a chilei bányásztragédia valamint Deepwater Horizon mexikói-öbölbeli fúrótorony volt a legérdekesebb téma.
A hetedik alkalommal kiosztott World Press Cartoon elismerés fődíját az ausztrál David Rowe kapta a Wikileaks and Uncle Sam (Wikileaks és állam bácsi) című munkájáért, amelyet a The Sun-Herald című ausztrál lap olvasói láthattak. Nagy sikert aratott a mexikói Ricardo Clement "Alecus" chilei bányászokról készült karikatúrája.

A legjobb "sajtókarikatúrák" versenyébe hozzávetőleg 70 ország 462 alkotójának 822 rajza került be, ezek közül az Antonio Antunes portugál karikaturista, az Expresso című lisszaboni hetilap munkatársa vezette nemzetközi zsűri válogatta ki a díjazottakat.

A humoros művek kategóriájában a brazil Samuca Andrade diadalmaskodott Pedophilia (Pedofília) című munkájával, ez a Diario de Pernambuco című lapban jelent meg. Második lett ebben a szekcióban Tomás Serrano spanyol karikaturista Infancia dura (Kemény gyerekkor) című rajzával. A humoros darabok között díjazták a mexikói Angel Boligán Corbónak a Julian Assange-ról készült művét.

A rajzokon felbukkant, Angela Merkel német kancellár, Gordon Brown volt brit kormányfő, Teréz anya, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, Frida Kahlo mexikói festő, de még a labdarúgó világbajnokság is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés