bezár
 

art&design

2011. 04. 12.
Konkoly Gyula kiállítása a Ráday Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Áprilisban a nyári napsugarak és a tenger felől érkező hűs szellő járja át a Faur Zsófi – Ráday Galéria termeit Konkoly Gyula festőművész legújabb alkotásain keresztül.
Választékos festői megoldások, szofisztikált technikai kivitelezés jellemzi a festményeket, melyekben a művész a természet és az ember együttélését, a víztömeg, a napfény megfesthetőségét kutatja.
Konkoly Gyula képe
Konkoly a festészet hagyományos műfajait és témáit (mint a tájkép és az életkép, az emberi és természeti szép) továbbfűzi, sőt újraértelmezi a kortárs művészet számára. Nem abszolút igazságokat igyekszik megfogalmazni, nála a festmény vizuális tartalom hordozója, így számára a kép szenzualitása lényeges: a víz megfoghatatlan dinamizmusa, a szikrázó napsugarak keltette optikai hatások, a mai ember természetes léte környezetében, illetve a meztelen női test szépsége, a festészet örök, klasszikus témája szemet gyönyörködtető tengerparti tájban.


Megtekinthető: 2011. április 20. és  május 17. között a Faur Zsófi – Ráday Galériában (1114 Budapest, Bartók Béla út 25.).

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés