bezár
 

art&design

2011. 04. 16.
Az ördög a részletekben rejlik a festményeken is...
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabban divat lett a dolgok mélyére nézni, elmerülni a részletekben, a képek részleteiben. A legújabb lehetőség a Magyar Nemzeti Galéria honlapján vár minket, ahol egy gigapixeles felbontásban tanulmányozhatjuk idősebb Markó Károly egy újabb festményét.
Az Olasz tájék naplementekor (Halászok) című 1851-es festmény a május 6-tól látható Markó Károly és köre – Mítosztól a képig című kiállítás egyik főműve lesz. Május közepétől pedig jön a következő művészeti-technológiai kaland: A Markó-kiállítás egy részét a látogatók majd virtuálisan is megtekinthetik a Google Art Projecthez hasonlóan.
Markó Károly - Az Olasz tájék naplementekor (Halászok)
Az újabb gigapixeles festménnyel négyre emelkedett a Magyar Nemzeti Galéria nagy, közel egymilliárd pixeles felbontásban megcsodálható remekműveinek a száma. A Magyar Nemzeti Galéria és a 360systems együttműködésének eredménye, hogy eddig soha nem látott felbontásban tekinthetőek meg Csontváry Kosztka Tivadar, Rippl-Rónai József és idősebb Markó Károly festményei.

Az internetre optimalizált, képpiramisokat megjelenítő rendszer az egyes rétegekben különböző felbontásban jeleníti meg a képeket, így mindig csak az aktuális látómezőhöz szükséges mozaikokat tölti le a számítógép. A nagy felbontású képeken a festők minden egyes ecsetvonása látszik, a festmények legapróbb repedései is megfigyelhetőek. A képek a Magyar Nemzeti Galéria honlapján tekinthetőek meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
Interjú Baráth Emőke énekművésszel a hazai és a külföldi éneklés hatásmechanizmusáról, koncerttermekről és operaszínpadokról, valamint marketinglehetőségekről
irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés