bezár
 

art&design

2011. 04. 15.
Nyugdíjazzák Zombori István szegedi múzeumigazgatót
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Csongrád megyei múzeumi szervezetet és a szegedi Móra Ferenc Múzeumot irányító Zombori István nyugdíjazásáról döntött pénteki zárt ülésén a fenntartó megyei önkormányzat közgyűlése.
A muzeológus szakember közalkalmazotti jogviszonyát nyolc hónap felmondási idővel szüntette meg a testület, az igazgatói posztra pedig pályázatot írtak ki - közölte az Csongrád Megyei Önkormányzat Sajtószolgálata az MTI-vel.

A beérkező pályázatokat szakmai bizottság véleményezi, amelyben részt vesz majd Zakar Péter történész, a közgyűlés alelnöke, Kovalcsik Andrea főjegyző, Orbán Imre, a közgyűlés kulturális bizottságának elnöke, valamint a nemzeti erőforrás miniszter, a szakszervezet és a közalkalmazotti tanács delegáltja.

Az új megyei múzeumigazgató kinevezéséig a vezetői feladatokat Gaskó Béla igazgatóhelyettes látja el.

Zombori István több mint három évtizede dolgozott a Csongrád megyei múzeumi szervezetnél, amelynek 2007 nyarától volt a vezetője.

A Csongrád Megyei Közgyűlés március 25-i ülésén döntött arról, hogy fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt eljárást indít a Móra Ferenc Múzeumnál elvégzett beruházási munkálatok ügyében. A vizsgálatot - amelynek az is feladata, hogy megállapítsa: történt-e kötelezettségszegés - a közgyűlés folytatja le.

Az ügy hátteréről Zombori István, a múzeum igazgatója korábban az MTI-nek elmondta: tavaly szeptemberben a múzeum az M43-as út Makó és az országhatár közötti szakaszára nettó 1,3 milliárd forintos régészeti feltárási feladatot kapott, amelyet 2012 júliusáig kell befejeznie. Ehhez a közgyűlés 2010 szeptemberében huszonhárom munkatárs felvételét engedélyezte, számukra irodákat kellett kialakítani, amelyeket gipszkarton falakkal oldottak meg.

Az igazgató tájékoztatása szerint a munkálatok vizsgálatára idén februárban belső ellenőrzési bizottság érkezett, amely az adminisztratív ellenőrzés során több problémát vetett fel. Ezeket a múzeum - a törvényi előírásnak megfelelően - megválaszolta.

Papp Nóra, a megyei önkormányzat sajtóreferense az MTI kérdésére elmondta, Zombori István nyugdíjazása és a fegyelmi eljárás között nincs összefüggés. A vizsgálat még nem zárult le, az ügyben a végső döntést majd a közgyűlés hozza meg.
nyomtat

További írások a rovatból

Keretek között - A hatvanas évek művészete Magyarországon (1958–1968) - Magyar Nemzeti Galéria
art&design

Terápia Terápia
Interjú Fazekas Anna grafikusművésszel
Gondolatok a Pakui Hardware A megszokás szülöttei (Creatures of Habit) című installációjáról (Trafó Galéria)
art&design

Rés a pajzson Rés a pajzson
Bartis Attila A szigeteken című kiállításáról

Más művészeti ágakról

gyerek

Az Ön gyermeke Kultúróvodába jár?
Huszonhat óvoda kapott idén Kincses Kultúróvoda címet
Lichter Péter – Máté Bori: The Rub


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés