bezár
 

art&design

2011. 04. 15.
Nyugdíjazzák Zombori István szegedi múzeumigazgatót
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Csongrád megyei múzeumi szervezetet és a szegedi Móra Ferenc Múzeumot irányító Zombori István nyugdíjazásáról döntött pénteki zárt ülésén a fenntartó megyei önkormányzat közgyűlése.
A muzeológus szakember közalkalmazotti jogviszonyát nyolc hónap felmondási idővel szüntette meg a testület, az igazgatói posztra pedig pályázatot írtak ki - közölte az Csongrád Megyei Önkormányzat Sajtószolgálata az MTI-vel.

A beérkező pályázatokat szakmai bizottság véleményezi, amelyben részt vesz majd Zakar Péter történész, a közgyűlés alelnöke, Kovalcsik Andrea főjegyző, Orbán Imre, a közgyűlés kulturális bizottságának elnöke, valamint a nemzeti erőforrás miniszter, a szakszervezet és a közalkalmazotti tanács delegáltja.

Az új megyei múzeumigazgató kinevezéséig a vezetői feladatokat Gaskó Béla igazgatóhelyettes látja el.

Zombori István több mint három évtizede dolgozott a Csongrád megyei múzeumi szervezetnél, amelynek 2007 nyarától volt a vezetője.

A Csongrád Megyei Közgyűlés március 25-i ülésén döntött arról, hogy fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt eljárást indít a Móra Ferenc Múzeumnál elvégzett beruházási munkálatok ügyében. A vizsgálatot - amelynek az is feladata, hogy megállapítsa: történt-e kötelezettségszegés - a közgyűlés folytatja le.

Az ügy hátteréről Zombori István, a múzeum igazgatója korábban az MTI-nek elmondta: tavaly szeptemberben a múzeum az M43-as út Makó és az országhatár közötti szakaszára nettó 1,3 milliárd forintos régészeti feltárási feladatot kapott, amelyet 2012 júliusáig kell befejeznie. Ehhez a közgyűlés 2010 szeptemberében huszonhárom munkatárs felvételét engedélyezte, számukra irodákat kellett kialakítani, amelyeket gipszkarton falakkal oldottak meg.

Az igazgató tájékoztatása szerint a munkálatok vizsgálatára idén februárban belső ellenőrzési bizottság érkezett, amely az adminisztratív ellenőrzés során több problémát vetett fel. Ezeket a múzeum - a törvényi előírásnak megfelelően - megválaszolta.

Papp Nóra, a megyei önkormányzat sajtóreferense az MTI kérdésére elmondta, Zombori István nyugdíjazása és a fegyelmi eljárás között nincs összefüggés. A vizsgálat még nem zárult le, az ügyben a végső döntést majd a közgyűlés hozza meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
irodalom

Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban
Margó 2019 - Jón Kalman Stefánsson és Sigríður Hagalín Björnsdóttir
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés