bezár
 

art&design

2008. 06. 18.
Kiosztották a KOGART gyermekrajz pályázat díjait
MTI-OS
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A KOGART 850 ezer forint összdíjazású gyermekrajzpályázatot írt ki az "Én Na’Conxypan-om" címmel a magyar festészet megismerése és a múzeumlátogatás népszerűsítése érdekében. A díjakért alsó és felső tagozatos általános iskolás osztályok indulhattak a Gulácsy Lajos életmű kiállításhoz kapcsolódó pályamunkákkal.
Az áprilisban meghirdetett pályázatra beérkező alkotások közül a zsűri alsós kategóriában a szentendrei "Agy tanoda"  3.osztályát,  felsős kategóriában a maglódi Általános és Vermesy Péter Művészeti Iskola 6.osztályát találta a legjobbnak. Az első díj mindkét kategóriában 300 ezer forint.

Második helyezést alsós kategóriában a budapesti Karácsony Sándor Általános iskola  3. osztálya illetve a felsősök közt megosztva a Komlóstetői Általános iskola Fazola Henrik Tagiskolája 6. osztálya és a  budapesti  Hunyadi Mátyás Általános Iskola 7.osztálya nyert, díjuk 100 ezer forint. Harmadik díjat a budapesti Lauder Javne Általános iskola 2. Áfonya osztálya és a  budapesti Áldás utcai iskola 7.osztálya kapott, ők rajzeszközöket nyertek 25 ezer forint értékben.

Az eredményt 2008. június 18-án hirdették ki a KOGART 108-ban. A díjakat Fertőszögi Péter, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke adta, át a munkákat Simkó István festőművész, művésztanár, a zsűri elnöke értékelte. A legfantáziadúsabb rajzokat az érdeklődők a helyszínen (Budapest, Andrássy út 108.) június 25-ig megtekinthetik.

Info: sajto@kogart.hu
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés