bezár
 

art&design

2011. 04. 18.
Kiválasztották a Portfolio Review elődöntőseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiválasztották a Portfolio Review elődöntőseit 53 jelentkezőből 12 művészt választott az elődöntőbe a Portfolio Review zsűrije, akik közül 6 fiatal tehetség kap lehetőséget művei kiállítására a BAH – Bring the Art Home vándorkiállítás-sorozat keretein belül. A 6 győztesről április 19-én dönt a szakmai zsűri, melynek Winkler Nóra, az esemény háziasszonya is tagja.
Április 19-én, egy ünnepélyes eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitón hozzák nyilvánosságra a LOFFICE által januárban meghirdetett Portfolio Review pályázat győzteseinek névsorát a coworking irodaházban, ahol a döntősök műveit a szakma képviselői mellett a nagyközönség is megtekintheti. A megmérettetésen 12 művész vesz részt, akiket egy elődöntő során választottak ki 53 pályázó közül.
Felsmann István munkája
Az elődöntő eredménye alapján a következő művészek versenyezhetnek a döntős helyekért: Bácsi Róbert László, Balázs Imre Barna, Braun András, Deli Eszter Kinga, Dömölky Dániel, Felsmann István, Koralevics Rita, Korcsmár Eszter, Navratil Judit, Opánszki Tamás, Réthey-Prikkel Tamás, Szurcsik Erika.

Az eseményen a 6 legjobb művészt Winkler Nóra - kulturális újságíró, tanácsadó - a rendezvény háziasszonya, Aknai Katalin - MTA MKI tagja, művészettörténész, Nemes Attila - Fictionlab / Kitchen Budapest kurátora, és Fenyvesi Áron - Trafó Galéria vezetője választja ki. Ám a többi pályázónak sem kell csüggednie, ugyanis a rendezvényen több cég, vállalat és galéria is képviselteti magát, akiknek a fiatalok egy-egy kötetlen beszélgetés során akár portfóliójukat is megmutathatják.
Réthey-Prikkel Tamás munkája
A Portfolio Review győzteseinek kiállításán kívül még két tárlatot is megtekinthetnek a rendezvényre látogatók; a Sunny teremben az előző évi BAH nyertesek munkáival, a Central European Wine Institute (CEWI) irodaterében pedig Horváth Judit önálló kiállításával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, valamint a CEWI különleges borkínálatát és a Tabáni Terasz finomságait is megkóstolhatják, mely intézmények a pályakezdő művészek elhivatott támogatói. A Portfolio Points nyitóeseményének számító rendezvény 19 órától nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap
A PesText fesztivál programjai a PIM-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés