bezár
 

art&design

2011. 04. 21.
Attack of the Giant Holyshit!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Attack of the Giant Holyshit! Dömsödi Zsolt grafikusművész pszeudo-horrorplakát kiállításának megnyitóját a Gruzzwe Store & Gallery egy minden tekintetben formabontó buli keretein belül ünnepli április 22-én, pénteken, a Portfolio Points negyedik napján.
A Portfolio Points kiállításdömpingjéből Budapest egyik legcoolabb urbanwear márkaboltja is kiveszi a részét. A Gruzzwe Store & Gallery a 2007 óta létező Gruzzwe T-shirt márka főhadiszállása és elsődleges lelőhelye. Emellett fiatal hazai designerek ruháit és kiegészítőit, illetve feltörekvő képzőművészek festményeit és nyomatait is elérhetővé teszi. A bolt célja, hogy az érdelkődők rendelkezésére álljon a viselhető és falra akasztható stílus tekintetében is. A galérián szitanyomó műhely működik, ahol a saját kollekciók készítése mellett egyedi megrendeléseket is teljesítenek és szívesen látják a kíváncsiskodókat és a tanulni vágyókat.

Dömsödi Zsolt április 22-én 18 órakor nyíló kiállítását Vágvölgyi B. András író, filmes nyitja meg. Zenei aláfestésként Tarantino, Rodriguez, Hitchkock, és a '60as, '70es évekbeli autósmozik borzongató filmjeinek slágerei szólnak, miközben muzeális Orion TV készülékekből a horrorfilmtörténet klasszikusaiból kiragadott etűdök csorognak.

Az 50-es, '60-as, '70-es években készült festett filmplakátok miliője, különösen a korai autósmozis horrorfilmek plakátjai, és a régi képregények világa adja a fő ihletforrást Dömsödi Zsolt kiállított munkáihoz. A fiatal tervezőgrafikus még csak 2010-ben végzett a Krea Kortárs Művészeti Iskolában, de még diák korában bekanalazta az egyik legfontosabb vizuális-popkult mesteri elismerést, amikor 2009-ben elvitte az angol Curzon Cinemas és az amerikai Fangoria Magazine által szervezett 'A Night with George A. Romero' plakáttervező pályázatának első díját.

Gruzzwe Store & Gallery kiállításán a művész pszeudo plakátjai mellett Romhányi sorozatát és kedvesen abszurd könyv-illusztrációit is megtekinthetik az érdeklődők. A kiállított műalkotások közül néhány, limitált szériás pólókollekción és számozott polakát-nyomatokon is megjelennek, melyek már a megnyitó partin is megvásárolhatóak lesznek.

A Portfolio Points helyszínei között egyedüliként a megnyitó estéjén itt bor helyett, hamisítatlan hazai kézműves sört csaplonak majd! A Keserű Méz az első hazai kísérlet egy ilyen valódi személyiséggel rendelkező, hiteles magyar kisszériás sör piaci bevezetésére – melyet a Gruzzwe Store & Gallery pénteki megnyitóján kóstolhatnak meg először az érdeklődők!. A Keserű Méz egy 6%-os alkoholtartalmú erősen komlózott, szűretlen világos sör a fóti sörfőzdéből. Megszületése félig meddig egy véletlennek köszönhető, mégis, vagy talán éppen ezért: új stílust teremtett.

A kiállítás megtekinthető 2011. május 27-ig.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Háttérbeszélgetés Balog Józseffel a Thealter nemzetközi színházi fesztivál indulásáról és működéséről, kapcsolatrendszerekről, a fiatalok lehetőségeiről
Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban
Margó 2019 - Jón Kalman Stefánsson és Sigríður Hagalín Björnsdóttir
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés