bezár
 

art&design

2011. 04. 26.
Képregényfanatikusok a Dürer Kertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás, díjátadó és képregénybajnokság mellett nemzetközi rajzolók várják a műfaj szerelmeseit a hetedik alkalommal megrendezendő Magyar Képregényfesztiválon, amelynek szombaton a budapesti Dürer Kert ad otthont.
A Magyar Képregény Szövetség által szervezett kiállítás az év magyar képregényeinek és alkotóinak első számú seregszemléje. Most első alkalommal a műfaj hazai képviselői mellett a nemzetközi mezőny is bemutatkozik. Hollandiából, Finnországból és Észtországból érkeznek olyan elismert és népszerű alkotók, akiknek a fesztivált megelőzően Budapest több galériájában nyílt kiállítása.

Megrendezik az első képregénybajnokságot, amelyre magyar és külföldi rajzolók egyaránt nevezhetnek. A többfordulós látványos csata résztvevőinek meghatározott kritériumok alapján, időre kell elkészíteniük rögtönzött munkáikat.

Gert Jan Pos, a holland képregények nagykövete segítségével a közönség betekintést nyerhet olyan jövőbeni projektekbe, mint a leghíresebb holland festők (Rembrandt, van Gogh, Bosch) életművéből készülő képregényes biográfia, amely az Rijksmuseummal és az amszterdami Van Gogh Múzeummal együttműködve készül.

A változatos kulturális, szakmai és gyermekprogramok mellett - a hagyományokhoz híven - átadják az Alfabéta díjakat is, amelyekkel a Magyar Képregény Szövetség több kategóriában jutalmazza a tavalyi év legjobb alkotásait független szakmai zsűri ajánlása alapján.

Zórád Ernő grafikus, képregényrajzoló születésének 100. évfordulója alkalmából a szövetség és az örökösök átadják a Zórád-díjat.

A kitüntetést az a magyar művész kapja, aki szakmailag az év legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtotta. A "Zórád 100" kulturális programsorozat menetrendjét szintén a fesztiválon hirdetik ki.

A szombati rendezvény a kapcsolódó művészeti ágak több műfajának is teret ad, így a kiállítók között helyet kapnak a rajzfilm, az anime, a fantasy és a sci-fi szerelmeseit, valamint a konzoljátékok megszállottjait váró standok is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés