bezár
 

art&design

2011. 04. 30.
A Közlekedési Múzeum teljes űrhajózási gyűjteménye látható a Petőfi Csarnokban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május elsejétől ismét látogatható a Közlekedési Múzeum repüléstörténeti és űrhajózási állandó kiállítása a Petőfi Csarnokban, ahol négy év után ismét a teljes gyűjtemény várja az érdeklődőket.
A kiállításon - amely fűtés hiánya miatt csak tavasztól őszig látogatható - idén Gagarin űrrepülésének 50. évfordulójához igazítva a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum teljes űrhajózási gyűjteménye megtekinthető.

Az eredeti műszerek, modellek, dokumentumok mellett olyan érdekességekkel is várják a látogatókat, mint Farkas Bertalan űrkapszulájának kipróbálható méretpontos mása, vagy a Marson évek óta működő Spirit marsjáró mérethű másolata - mondta el az MTI-nek Szabó Attila muzeológus.

A négyezer négyzetméteres kiállítási területen több mint 50 eredeti motoros és vitorlázó repülőgépet, eredeti repülőgépmotorokat mutatnak be. Olyan, világszerte kuriózumként említett gépek is megjelennek, mint a "királyi" Junkers F-13-as vagy a kétszeres magassági világrekorder Aszódi Lloyd 1914-ből.

A Kossuth-díjas repülőgép-tervező, az idősebb Rubik Ernő több ismert géptípusa is bemutatkozik. A Góbé nevű gyakorló vitorlázó repülőgép kabinjába bele is ülhetnek az érdeklődők, akik számítógépes repülés szimulátor segítségével virtuálisan élhetik át vitorlázórepülés élményét, és azt, hogy mit lát a leendő pilóta az első iskolakör során.

A tárlaton az utasforgalmi és a mezőgazdasági repülés jellemző típusait, berendezéseit, valamint a közforgalmi repülőgép-vezetők és légiutas-kísérők formaruháit is bemutatják.

A kiállítás vasárnaptól október 10-ig a közlekedési múzeum főépületétől alig 300 méterre lévő Petőfi Csarnokban látható.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés