bezár
 

art&design

2008. 06. 21.
Múzeumok éjszakája - Tömött sorok az Iparművészeti előtt
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatalmas érdeklődés kíséri a MOME Maratont az Iparművészeti Múzeumban szombaton, a lépcsőn tömött sorok állnak, hogy bejussanak.
A Múzeumok éjszakájára a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói "grafikai futószőnyeget" kreáltak a Ferenc körúti metró kijáratától az Iparművészeti Múzeumig. 

Belépve az intézménybe a hatalmas kivetítőkön a Medici-kárpitok puttó-jelenetei válnak élővé a MOME Vizuális Kommunikáció Tanszéke hallgatóinak jóvoltából. A múzeum előterében pedig a Medence Csoport hatalmas vízcseppre emlékeztető installációja fogadja a látogatót. 

A Beatrix hozománya című kiállítást tárlatvezetéssel is megtekinthették az érdeklődök, de nem volt könnyű végignézni a kiállítást a sok érdeklődő mellett. 

A Magyar Természettudományi Múzeumban plasztik korcsolyapálya várta a szórakozni vágyókat egész nap. Este kilenc órakor még nagyon sok kisgyermek vett részt a programokon, különös tekintettel a Jégkorszak és a Foggal-karommal című időszaki tárlatokra. Sajnos Gyima, a mamutbébi már nem látható, helyette Döme, a kismamut köszöntötte az érdeklődő közönséget.  

A Kupolacsarnokban rendezett mézkóstolás és mézvásár is vonzotta a látogatókat, nem kevésbé, mint a kisebbeknek porciózott ingyen fagylalt. 
 
A Magyar Nemzeti Múzeumban este hét órakor kezdődött a programsorozat, a nagy meleg ellenére sokan a lépcsőn üldögélve várták, hogy elkezdődjön Ferda Zsuzsa kerámiaékszerész, iparművész bemutatója. 

A római kori lapidáriumban látható esten négy modell mutatta be az iparművész nyakék- és karkötő kollekcióit. 

A gyerekeket legyező-, ékszer- és parókakészítéssel szórakoztatták a szervezők, míg a felnőttek tárlatvezetésen vehettek részt, egyebek mellett A szépség óhajtása című időszaki kiállításon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére
Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés