bezár
 

art&design

2011. 05. 04.
Múzeumok éjszakája Szerbiában nyolcadszor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolcadik alkalommal tartják meg Szerbiában a Múzeumok éjszakáját. Május 14-én több száz helyszínen, az ország 60 városában várják a látogatókat a múzeumok, galériák és kiállítótermek.
Belgrádban 65, Újvidéken 50, Sabacon 20, Kragujevacon és Szabadkán 15-15 féle programot hirdettek meg a Múzeumok éjszakájára.

A kisebb településeken is tartanak programokat, mint például a Fehértemplom melletti Csehfalván, ahol megnyitják a Cseh Múzeumot - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap honlapján.

Újvidéken az éber látogatók megismerkedhetnek a két világháború közötti reklámozási szokásokkal.

Különlegesnek ígérkezik a Vajdasági művészek a Velencei Biennálén 1895–2011 között című kiállítás, amelyhez az adta az alapvető ötletet, hogy Szerbia pavilonjának berendezését idén a Vajdasági Modern Művészetek Múzeumára bízták.

Szabadkán "őfelsége, a bicikli" kerül a középpontba. A kerékpárt etnológiai, képzőművészeti, irodalmi, történelmi szempontból "járhatja majd körbe" a közönség.

A tavalyi kulturális éjszaka Szerbia 55 településén csaknem félmillió látogatót vonzott a múzeumokba, galériákba.

Nagybecskereken a legismertebb szerbiai zenészek fotókiállítása ígérkezik érdekesnek a Művelődési Központban, Nagykikindán pedig a távoli múltba kalauzolják a kíváncsiskodókat a városi gimnázium biológusai, akik ásványok, kitömött halak és madarak segítségével kísérlik meg felidézni az ősember környezetét térségeinkben.

Temerinben a képtárban rendeznek rádiótörténeti kiállítást.
A szerbiai Múzeumok éjszakája szerb nyelvű honlapján (www.nocmuzeja.rs) az érdeklődők bővebben tájékozódhatnak a várható események részleteiről.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés